Programul a fost lansat în 2016 și este susținut de guvernul din Coreea de Sud.

Pentru următoarele 3 luni jumătate, Șerban va lucra din Seul, după cum anunță chiar el într-o postare pe LinkedIn. ”Eyeware a fost ales ca fiind unul dintre cele 40 de startup-uri de top care vor participa în cadrul K-Startup Grand Challenge 2019 din Seul. Suntem nerăbdători să aducem tehnologia noastră de eye-tracking 3D pe piața din Asia de Est”, scrie Șerban.

La începutul acestui an, chiar în luna ianuarie, fondatorii Eyeware anunțau faptul că au primit o finanțare în valoare de 1,6 milioane de euro. Eyeware dezvoltă software de eye tracking specializat pentru camerele 3D care au senzor de distanță sau noile telefoane și tablete Apple cu FaceID. Eyeware este startup înființat în Elveția în 2016, o entitate nouă pornită din Institutul de cercetare Idiap Research Institute și EPFL.

În esență, Eyeware este rezultatul a 6 ani de cercetare din partea lui Kenneth Funes, partenerul de business al lui Șerban, în timpul doctoratului și post-doctoratului pe care acesta le urmase la Idiap și EPFL în Elveția. Puteți citi un material pe larg pe care l-am realizat cu Șerban după anunțul privind investiția primită de Eyeware.

Ideea din spatele acestui program de accelerare este de a dezvolta economia și de a crește numărul angajaților, precum și PIB-ul țării. În acest sens, guvernul sud-coreean și-a propus să ajute și să atragă antreprenorii talentați în Seul.

În cazul în care la finalul programului de accelerare startup-urile vor dori să-și dezvolte afacerea în Coreea de Sud, antreprenorii vor beneficia de ajutor financiar suplimentar din partea autorităților.

Tot în ediția din acest an a programului de accelerare au fost acceptați și românii de la TPS Engage.