Start4big este deschis pentru startup-uri din toată lumea, oferindu-le oportunitatea să colaboreze cu marile corporații pentru a-și testa prototipurile, să acceseze resurse și să-și stimuleze creșterea și vizibilitatea. Programul a fost inițiat de patru mari companii din Spania - Aigües de Barcelona, CaixaBank, Naturgy, SEAT și Telefónica.

În cadrul Start4big vor fi lansate 8 competiții anuale, împărțite în două ediții numite "Innovation Wave", fiecare dintre acestea se vor desfășura pe o perioadă de 6 luni.

Înscrierile în prima competiție Innovation Wave sunt deschise până pe 11 martie. Această ediție se concentrează pe domeniile IoT, AI, robotică, big data, realitate virtuală și securitate cibernetică. Sunt căutate startup-uri care:

  • Urmăresc activitățile clienților în timp real pentru a personaliza experiențele;
  • Ajută utilizatorii să controleze și să gestioneze consumul acasă;
  • Îmbunătățesc experiența clienților sau reduc costul produselor și serviciilor în tranzacțiile online;
  • Furnizează noi servicii care îmbunătățesc comunicarea între diferite dispozitive, vehicule sau infrastructuri.

Startup-urile acceptate în program vor primi resursele necesare pentru dezvoltarea produselor, inclusiv date, infrastructură, suport tehnic, experți în domeniu și cunoștințe în industrie, precum și acces la o rețea largă ale celor patru companii inițiatoare.