Acceleratorul l-a angajat pe Qi Lu, fost manager în cadrul Baidu și Microsoft, să conducă operațiunile din această țară, scrie Business Insider.

”China a fost o importantă piesă din puzzle care ne-a lipsit până acum – energia și talentul antreprenorial de acolo sunt resurse imense”, a declarat Sam Altman, președintele YC Group.

Managerul Y Combinator China va deveni, de asemenea, șeful YC Research, ONG-ul axat pe cercetare și dezvoltare lansat de Y Combinator. De asemenea, YC Research va deschide și un nou birou în Seattle.

Oficialii Y Combinatorul nu au detaliat, încă, modul în care va funcționa programul de accelerare din China. În Statele Unite, programul se derulează de două ori pe an, echipele petrecând în cadrul acceleratorului câte 3 luni în care primesc ajutor pentru scalarea afacerilor în schimbul unei părți din acțiuni. Y Combinator este unul dintre cele mai râvnite și exclusiviste programe de accelerare. În fiecare an startup-urile care reușesc să intre în program primesc finanțări de 120.000 de dolari, iar până acum, companiile în care s-au implicat cei de la Y Combinator au ajuns să fie evaluate la peste 100 de miliarde de dolari. Asta pentru că printre foștii ”învățăcei” se află nume precum Airbnb, Dropbox, Reddit, Coinbase.

Vezi care sunt cele mai bune programe de accelerare din lume în funcție de numărul exiturilor pe care le-au avut.