Startup School durează, după cum spuneam, timp de 10 săptămâni în această toamnă. E destinat oricărui fondator de startupcare vrea să înțeleagă provocările unui business de acest tip la început de drum. Cursurile vor începe pe 27 august și aplicațiile sunt deschise la acest link.

Fondatorii care intră în Startup School în urma aplicației pot să intre cu adevărat în comunitate și să vorbească săptămânal cu un advisor sau pot să urmeze doar cursurile online, urmărind lecțiile și materialele.

Printre speakeri și traineri vor fi Paul Graham, fondator Y Combinator, Sam Altman, partener și președinte al Y Combinator sau CEO-ul companiei, Michael Seibel.

Față de anul trecut, Y Combinator pune la bătaie și beneficii financiare. Cele mai promițătoare 100 de companii vor primi 10.000 de dolari ca premiu, fără să ofere nicio acțiune. Singura condiție e ca acești fondatori să fie acceptați și să termine cursul. De asemenea, aceștia vor avea ocazia să aibă un interviu video cu unul dintre partenerii Y Combinator, cu posibilitatea de a se alătura acceleratorului pe viitor.

Iată rezumatul cursurilor de anul trecut de la Startup School de la Y Combinator.

De asemenea, alte beneficii vin partea Stripe, care va oferi discount-uri pentru procesarea plăților și o invitație la programul Stripe Atlas, prin care poți să fondezi o companie în Statele Unite cu ușurință. Un alt avantaj e că startup-urile vor primi credite în valoare de 50.000 de dolari pentru servicii precum Amazon Web Services sau Digital Ocean.

Anul trecut au aplicat 13.000 de companii la Startup School și 95 de alumni ai Y Combinator au ținut cursuri și au fost mentori. 2.800 de companii au fost acceptate, din 141 de țări. 56% din companii au și terminat cursurile. 38 au fost acceptate la un program de accelerare Y Combinator.

Intră aici ca să aplici.