După 2 cohorte încheiate cu succes, cu 75 de antreprenori accelerați și deja patru investiții, echipa Commons Accel aduce și mai mulți mentori, expertiză și noi parteneri de finanțare.

Ce-a de-a treia cohortă asteaptă 20 de startup-uri din cele 3 verticale, fără a se limita însă strict la acestea: Educație și Inovație, Orașe și Comunităti Sustenabile și Businessuri Responsabile.

Înscrierile au început, s-au ținut 40 de interviuri până în prezent iar 15 startup-uri sunt deja acceptate.

Echipa Commons Accel asteaptă aplicații pe www.commonsaccel.ro, iar până pe 21 decembrie prețul va fi Early bird (399 euro), pentru startup-urile acceptate în cadrul cohortei cu numărul 3. Începând cu 21 decembrie, prețul va crește la 499 euro.

"Acceleratorul reprezintă o scurtătură de la o simplă idee la succes. Această a fost de altfel și tema ultimului nostru eveniment public din 4 decembrie. În Commons Accel ai acces la o experiență uriașă de business pusă laolaltă de echipă, mentori sau parteneri, ai acces direct la capital, dar și o curriculă modernă și eficientă care îți construiește practic capacitatea de execuție a unui business”, afirmă Matei Dumitrescu, unul dintre fondatorii programului Commons Accel.

Programul se desfășoară în afară orelor uzuale de lucru, seară și în weekend, astfel reprezentând o bună oportunitate pentru cei care doresc să încerce antreprenoriatul să își construiască și să își testeze proiectul înainte să devină antreprenori full-time.

Commons Accel este un program de accelerare de 3 luni care încorporează 3 module bazate pe o curriculă atent studiată de experți cum ar fi Peter Barta, Dragoș Nicolaescu, Mihai Rotaru sau Mihai Guran.

Participanții beneficiază de coaching cu mentori de top dedicați, accesul nelimitat în spațiile de coworking ale Commons pe toată durata desfășurării programului, acces la experți din industrie, sprijin în vederea comercializării, internaționalizării și scalării afacerii, 75 de ore de training și workshop-uri, oportunități de finanțare, întâlniri cu investitori și fonduri de investiții.

Printre organizațiile care sprijină finanțarea startup-urilor și care și-au arătat suportul încă din prima cohortă pentru Commons Accel se numără Roca X, Techangels, GapMinder, Smart Impact Capital, SeedBlink și Banca Transilvania.

Printre startup-urile de succes ce au absolvit Commons Accel, se numără și VOXIKIDS, absolvent al primei cohorte, care a primit mai multe investiții de-a lungul anului, și care este listat în prezent pe Seedblink pentru o investiție de 290.000 euro, și totodată finalist la CESAwards în categoria Best Impact Startup. Recent, câștigătorul celei de-a două cohorte, RepsMate, a câștigat în cadrul programului Advancing AI o prima finanțare de 50.000 de euro.