Oficialii Accor au declarat recent că vor să deschidă 1.200 de spații de coworking în Europa sub denumirea Wojo (cu această ocazie au realizat și un rebranding, conceptul lor de coworking fiind cunoscut până acum sub denumirea de Nextdoor).

Accor va deschide aceste spații alături de dezvoltatorul imobiliar Bouygues Immobilier, acestea urmând să fie inaugurate în hotelurile Accor din întreaga lume, atât în unități de lux cât și hoteluri de pe segmentele economy și midscale.

Potrivit Business Traveller, care citează oficiali ai operatorului hotelier, spațiile de coworking vor fi împărțite în 3 categorii.

Wojo Spots este prima dintre ele, companiile urmând să lanseze 150 de astfel de spații în Paris și Lyon în această vară, 1.000 de astfel de unități urmând să fie deschise la nivel european până în 2022.

După cum spun oficialii Accor, spațiile din această categorie sunt destinate nomazilor digitali care pot lucra gratuit din aceste locații, bucurându-se, totodată de servicii personalizate.

În cadrul spațiilor Wojo Spots, vizitatorii vor putea lucra de la barul hotelurilor sau lobby, chiar dacă nu sunt oaspeți ai hotelurilor. Va fi disponibilă, totuși, și posibilitatea de a plăti pentru un abonament în cadrul acestor spații.

Wojo Corners sunt spații de lucru dedicate, care vor fi deschise în unități Accor în special din aproprierea aeroporturilor, gărilor și centrelor comerciale.

Aceste spații sunt dedicate mai ales clienților locali, care au nevoie de un spațiu de coworking săptămânal. Primul Wojo Corner a fost deschis anul trecut în cadrul Mercure Paris Montmartre Sacre-Coeur, alte 100 de spații urmând să fie lansate în hotelurile Accor din Europa până în 2022.

A treia categorie de spații de coworking este denumită Wojo Sites și este conceput ca un spațiu tradițional de coworking. Accor va deschide unități de sine stătătoare sub acest band, în clădiri dedicate, cu suprafețe e câteva mii de metri pătrați.

Aceste spații vor fi deschise în parteneriat cu Bouygues Immobilier.

În prezent sunt 10 astfel de spații deschise în Ile-de-France și Lyon, până în 2022 ținta fiind de a ajunge la peste 50 de astfel de locații.

Foto: Business Traveller