Gadgetul respectiv este o brățară numită Upmood. Ce monitorizează aceasta? Ritmul cardiac, nivelul de stres, dar și nivelul de vitalitate.

Brățara caută finanțare pe Kickstarter, iar creatorii săi vor să strângă numai 28.000 de euro. Brățara are la bază un senzor de ritm cardiac de performanță crescută, dar și o aplicație care folosește un algoritm special pentru lega schimbările ce țin de bătăile inimii cu schimbările emoțiilor.

În clipul de prezentare de pe Kickstarter, creatorii nu zic exact cum reușește Upmood să ”ghicească” emoțiile utilizatorilor, dar susțin că sistemul gândit de ei i-ar putea ajuta pe posesori să-și înțeleagă mai bine stările.

În plus, compania a creat și un fel de rețea socială, numită Mood Feed, în care prietenii și familia utilizatorilor pot vedea cum se simt aceștia și le pot oferi susținere când au nevoie. Pe lângă asta, cei care vor purta brățara vor putea primi rapoarte personalizate unde își vor putea verifica, în detaliu, emoțiile pe care le-au avut pe parcursul zilei.

Brățara nu e scumpă - cei care o vor comanda acum vor trebui să plătească numai 60 de euro pentru ea. Din păcate, autonomia nu este punctul forte al acestui dispozitiv - cu toate că nu dispune de un display, ci doar de un LED, brățara rezistă doar 12 ore la o singură încărcare.