În cadrul conferinței de presă next@acer ce a avut loc la IFA Berlin, Acer a anunțat noul set Acer Windows Mixed Reality, OJO 500.

Designul unic al Acer OJO 500 permite îndepărtarea individuală a lentilelor și a curelei de fixare, fiind astfel ușor de depozitat și de curățat. Acest lucru este deosebit de benefic pentru firmele care doresc să ofere clienților articole curățate după fiecare utilizare.

Disponibile cu o curea de fixare dură sau moale, ambele variante oferă o fixare confortabilă și potrivită. Cureaua moale poate fi spălată în mașină, iar căptușelile extra-mari ale curelei dure ajută fixarea în siguranță și în poziție fermă. În plus, masca poate fi ridicată, eliminând necesitatea îndepărtării întregului set pentru a răspunde la telefon sau pentru a discuta cu persoanele din încăpere.

Pentru claritate maximă, Acer OJO 500 include o rotiță pentru reglarea distanței interpupilare (IPD) încorporată și o aplicație patentată pentru smartphone pentru măsurarea distanței IPD (distanța dintre pupila ochiului și afișaj). Aplicația de măsurare IPD asistată de software Acer IPD Meter, împreună cu software-ul Acer IPD Indicator, permite utilizatorului să modifice această distanță pentru a obține imagini mai clare și o experiență mai plăcută.

Două ecrane cu cristale lichide cu rezoluție înaltă de 2,89 inci oferă un câmp larg de vizualizare, la 100 grade, și oferă o rezoluție de 2880 x 1440 pixeli. Rata de refresh rapidă de până la 90Hz oferă imagini clare și realiste, pentru o experiență captivantă în realitate mixtă.â

O inovație pentru căștile VR, sistemul audio integrat folosește un design patentat cu conducte de sunet care direcționează sunetul difuzoarelor încorporate spre urechile purtătorului. Designul unic oferă astfel utilizatorilor posibilitatea de a avea urechile descoperite, în timp ce se bucură de o experiență captivantă, ideală pentru utilizare în spațiile publice în care utilizatorii ar putea să nu vrea să fie complet deconectați de mediul înconjurător. Utilizatorii care necesită mai multă confidențialitate și imersiune mai profundă pot utiliza căștile încorporate care însoțesc cureaua dură de fixare sau orice căști de voiaj proprii, împreună cu cureaua moale.

Acer OJO 500 vine într-o configurație opțională care include două controlere de mișcare activate cu Bluetooth care se sincronizează cu setul cu cască; un buton Windows 10, touchpad și buton de prindere pentru a permite utilizatorilor să interacționeze cu obiecte digitale în realitate mixtă.

Compatibile cu casca Windows Mixed Reality, în prezent există peste 2.500 de jocuri și aplicații disponibile pentru Acer OJO 500 de la platformele Steam VR la platformele Microsoft Store. Este nevoie de un PC compatibil cu Windows preinstalat.

Casca Acer OJO 500 va fi disponibilă din luna noiembrie la prețuri de la $399 pentru America de Nord și în EMEA de la €499.