Alimentat de platforma Snapdragon 8cx Gen 2 5G, notebook-ul Spin 7 are o balama ce se poate roti la 360 de grade și care permite utilizatorilor să aleagă modul de utilizare care li se potrivește cel mai bine, fie că este vorba de editarea unui document în modul clamshell sau de luarea de notițe pe ecranul tactil în modul tabletă. Cu o greutate de 1,4 kg și o grosime de 15,9 mm, dispozitivul are un șasiu din aliaj de magneziu-aluminiu.

Noul Spin 7 este echipat cu un procesor Snapdragon 8cx Gen 2 5G, care permite o durată de viață extrem de lungă a bateriei și oferă experiențe de divertisment, primul laptop ce este echipat cu această versiune de procesor de la Qualcomm.

Împreună cu afișajul IPS Full HD al dispozitivului, tehnologia integrată Qualcomm Aqstic pentru eliminarea zgomotului (ECNS) acceptă sunet la fidelitate înaltă pentru o experiență bună. Acest dispozitiv cu Windows 10 Pro are o durată de viață lungă a bateriei și consumul de energie este mai redus în modul standby, ceea ce înseamnă că utilizarea se poate întinde pe mai multe zile, fără alimentare.

Un senzor de amprentă acceptă conectări mai sigure prin Windows Hello, oferind utilizatorilor siguranță suplimentară. De asemenea, aceștia se pot conecta în siguranță prin 4G/LTE și 5G fără a mai avea nevoie de rețelele Wi-Fi publice nesecurizate.

Noul notebook Spin 7 utilizează platforma Snapdragon 8cx Gen 2 5G cu modemul Snapdragon X55 5G care acceptă conectivitate 5G atât pe frecvențe mmWave cât și sub-6 GHz cu viteze de download de până la 7,5 Gbps.

Designul noului Spin 7 oferă utilizatorilor o varietate de moduri de utilizare: notebook, tabletă, cort și prezentare. Carcasa notebook-ului găzduiește și un Acer Active Stylus, un pen reîncărcabil cu 4.096 de niveluri de sensibilitate la presiune care folosește Wacom AES 1.0 pentru a oferi utilizatorilor o experiență autentică pe ecranul tactil al dispozitivului.

Ecranul tactil este acoperit de un strat de sticlă antimicrobiană Corning Gorilla. Un agent antimicrobian cu ioni de argint conform BPR și EPA care acoperă tastatura, touchpad-ul și suprafața înconjurătoare s-a dovedit a reduce semnificativ microbii și o largă varietate de bacterii conform protocolului de testare JIS Z 2801 și ISO 22196.