Noul notebook Acer Swift X (SFX14-41G) reprezintă un nou segment în portofoliul Swift, primul din seria sa care vine cu grafică integrată, la o impresionantă greutate de 1,39 kg.

Grafica NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti cu arhitectură NVIDIA Ampere, alături de un procesor până la AMD Ryzen 7 5800U și memorie 16 GB RAM oferă o mulțime de putere profesioniștilor creativi, precum editorii video sau fotografi.

Specific seriei Swift, toate aceste componente hardware au fost montate într-un șasiu metalic cu o grosime de doar 17,9 mm.

Capabilitățile de productivitate ale Acer Swift X sunt îmbunătățite și prin stocarea de până la 2 TB pe SSD și o baterie de 59 W cu încărcare rapidă, care oferă până la 17 ore de utilizare .

Swift X are un afișaj FHD IPS de 14" cu un raport ecran-carcasă de 85,7%, luminozitate de 300 nits și 100% sRGB - suficient pentru editarea de videoclipuri 4K sau fotografii. O gamă bogată de porturi, inclusiv USB Type-C cu funcții complete, asigură transferul de date ultra-rapid, streaming video și încărcarea bateriei, facilitând acest proces, în timp ce Wi-Fi 6 asigură o conectivitate generală mai rapidă.

Notebook-ul include și un senzor de amprentă pentru conectări mai sigure prin Windows Hello, tehnologie de suprimare a zgomotului ambiental pentru apeluri video mai clare și tehnologia Acer BlueLightShield care ajută la diminuarea oboselii ochilor în timpul sesiunilor lungi de utilizare.

Construit cu gândul la sesiuni de lucru mai complexe, noul Swift X utilizează un ventilator cu 59 de lamele de 0,3 mm și o pereche de conducte termice din cupru D6 pentru a optimiza eficiența termică.

Noul Acer Swift X (SFX14-41G) va fi disponibil în EMEA în această vară, la prețuri începând de la 899 euro.