Dacă până la starea de urgență mulți angajatori țineau că oamenii cu care lucrau să fie prezenți opt ore pe zi la birou, dinamica ultimului an a schimbat radical concepțiile. Companiile au început să investească în tehnologie, în digitalizare, au achiziționat laptopuri, tablete, telefoane. De asemenea, dacă până acum mulți români primeau salariul cash, munca de acasă a forțat firmele să digitalizeze și acest aspect. Însă trebuie ținut cont de faptul că este nevoie de mult mai mult pentru optimizarea acestui proces.

Noua modalitate de lucru, în mare parte remote, este un plus pentru angajați, fiindcă pot să își dozeze mai bine timpul, ceea ce înseamnă că a avut loc o îmbunătățire în ceea ce privește calitatea vieții. Timpul în plus de care beneficiază poate fi folosit în alte moduri, mai ales pentru relaxare, ceea ce înseamnă că angajatul poate să fie mai productiv.

Care ar fi pasul următor pentru corporate & enterprise? Există o soluție pentru a facilita interacțiunea dintre angajator și angajat?

”În contextul provocat de pandemie, organizațiile care și-au orientat activitatea spre munca remote au nevoie de instrumente care să simplifice legătura cu angajații, mai exact, au nevoie de instrumente digitale. Desigur, multe companii au început să digitalizeze partea de resurse umane și payroll înainte de pandemie, însă ultima perioadă a adus după sine o transformare radicală. Însă, gestionarea de la distanță a resursei umane nu a venit fără provocări, motiv pentru care multe companii au început să înțeleagă cât de importante sunt procesele digitale de HR și payroll”, a precizat Ionuţ Gherle, Director General al UCMS by AROBS, una dintre cele mai inovatoare companii românești, specializată în dezvoltarea de soluții integrate de management a resurselor umane și salarizare.

La ce ajută o soluție software de administrare resurse umane și un soft de payroll

Software-ul de HR și software-ul de payroll sunt soluții inovatoare, flexibile și ușor configurabile, care simplifică procese complexe de HR și oferă insight relevant asupra echipelor interne. De asemenea, sunt soluții integrate de management al resurselor umane și salarizare pentru noul context digital în modul de #workfromhome și hybrid.

Software-ul de HR și payroll ajută managementul sau departamentele de resurse umane să automatizeze sarcinile, să organizeze informațiile pentru angajați și să creeze rapoarte bazate pe date specifice. Totul se face electronic și în acest fel se elimină și partea de birocrație.

La aceste beneficii se pot adăuga și funcționalitățile noi ca semnătura electronică, un modul de work from home / hybrid, onboarding online și e-learning, sistem de raportare și analiză date.

Astfel, scopul acestor soluții software este să facă viața mai ușoară atât pentru management, cât și pentru angajați și să ofere o nouă perspectivă în ceea ce privește colaborarea dintre companii și forța de muncă.