Acest lucru permite angajaților care se afla în diferite țări și pe diferite continente să comunice eficient unul cu celălalt, fără a fi restricționați de limitările tehnologice sau de imaginile neclare.

Punctele forte ale produselor de afișare LG și tehnologia de rețea Cisco se combină pentru a crea o soluție bună pentru videoconferințe, distribuție și prezentare de conținut. Aceasta înseamnă sisteme fiabile și robuste de colaborare pe internet, împreună cu display-uri care pot afișa cu claritate mare conținutul. Împreună, ele oferă caracteristici utile: redare optimizată a culorilor pentru formate video și pentru prezentări, configurare automată integrată no-touch, etichetare automată a intrărilor pentru recunoaștere rapidă și sincronizare fără probleme prin detectarea latenței reduse.

Modelele LG compatibile cu Cisco Room Kit sunt modelele Ultra HD 49”– 98” din gama UH5E și display-urile Full HD 32”–65” (de la 32SM5E/KE la 65SM5E/KE). Asta înseamnă că există modele pentru fiecare încăpere de meeting. Toate display-urile profesionale LG sunt dotate cu tehnologie IPS (In-Plane Switching), permițând afișarea corectă a culorilor din orice unghi. IPS are, de asemenea, o proprietate rapidă de recuperare a cristalului lichid. Spre deosebire de panourile VA, prin urmare, atingerea ecranului nu provoacă o distorsionare a imaginei.

Colaborarea dintre LG și Cisco a produs un sistem ușor de utilizat, cu integrare automată și configurare fără atingere: de îndată ce afișajul LG detectează că dispozitivul Cisco este conectat la portul HDMI, acesta se va configura și se va calibra pentru a evita problemele de configurare. Afișajele profesionale LG se adaptează automat la kiturile Cisco Room Kit la prima utilizare. Ele suportă toate funcțiile avansate prin intermediul controlerului Cisco Touch 10, indiferent dacă partajează de la o sursă cu fir sau fără fir, streaming video sau conținut live, sau dacă se poartă conversații simple unu la unu. Pe lângă configurarea automată, LG și Cisco au dezvoltat capacitatea de a monitoriza și raporta starea fiecărui dispozitiv, inclusiv a afișajului, prin Codec și printr-un singur cablu HDMI.