Roboții colaborativi din gama de vârf e-Series, lansată de Universal Robots în cadrul Automatica 2018, încorporează tehnologii avansate ce permit dezvoltarea mai rapidă a unei game mai largi de aplicații practice, fac ca programarea robotului să fie o sarcină mai ușoară ca niciodată și de asemenea respectă cele mai recente standarde de securitate ISO.

Senzorul încorporat de forță/cuplu legat la unealta atașată brațului oferă gamei de roboți e-Series o precizie superioară și o sensibilitate crescută, necesare pentru a executa un număr crescut de sarcini.

Interfața de utilizator a fost regândită pentru a fi intuitivă și pentru a opera pe un ecran tactil, reducând astfel efortul cognitiv și făcând ca procesul creării de programe să fie mai rapid; grație simplificării fluxului de programare, acest proces se reduce la numai câteva clickuri pe noua consolă de programare cu ecran lat și greutate redusă.

Gama de coboți e-Series oferă o ușurință în utilizare foarte mare. Întreg procesul de despachetare, instalare și programare a primei operațiuni de executat durează doar o oră. O interfață de comunicare între încheietura, articulația și unealta brațului robotic reduce complexitatea și durata procesului de integrare în fluxul de producție. În același timp, în ceea ce privește mentenanța trebuie menționat că toate articulațiile pot fi înlocuite într-un timp de 2 până la 6 minute.

Cele 17 funcții de securitate, printre care se numără posibilitatea de a ajusta după dorință momentul și distanța de oprire de siguranță, simplifică implementarea soluțiilor robotice de tip colaborativ. Toate aceste funcții sunt certificate de către TÜV Nord și sunt conforme cu standardele de securitate a mașinilor EN ISO 13849-1 și EN ISO 10218-1 (Cat. 3 PLd), oferind astfel posibilitatea unei colaborări fără piedici între oameni și roboți.

Universal Robots va începe imediat preluarea comenzilor pentru coboții din gama e-Series, livrările către clienți urmând să aibă loc de la date de 1 august 2018. Durata de procesare a comenzilor este estimată a fi aceeași ca și în cazul celorlalte produse ale companiei, respectiv cinci zile. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul www.universal-robots.com.

Specificații tehnice ale gamei e-Series:

Braț

Umiditate 90% RH (fără condens)

Ieșire electrică unealtă 600mA curent continuu, 2A pulsatoriu

Filet flanșă unealtă UR3e, UR5e, UR10e: Oțel

Clasă IP IP54

Unitate de control

Clasă IP IP44

Umiditate 90% RH (fără condens)

Porturi intrare/ieșire 20 intrări digitale (inclusiv 4 intrări pentru urmărirea benzii transportoare)

Consolă de programare

Clasă IP IP54

Umiditate 90% RH (fără condens)

Greutate 1,6 kg (cu cablu de 1 m)

Secțiune cablu 8mm

Tehnologie tactilă Ecran capacitiv sensibil la atingere

Rezoluție ecran 1280x800 pixeli

Performanțe

Repetabilitate +/-0,03 mm pentru UR3e și UR5e, +/-0,05 mm pentru UR10e

Acuratețea forței UR3e: 3,5 N, UR5e: 4 N, UR10e: 5,5 N

Certificare de securitate ISO 13849-1, ISO 10218-1, Cat. 3, PLd

Funcții de securitate 17 (funcții noi: durată și timp de oprire)

Frecvența magistralei de date 500Hz

Actualizări software Software integral actualizabil

Limbi de operare: 23 (nou adăugate: Maghiară, Română și Chineză tradițională)