Jocul nu are o campanie singleplayer, ci este doar multiplayer. Deci înainte de a intra într-un meci trebuie să alegi tabăra în care vrei să joci sau să lași soarta să decidă pentru tine. Dacă ești Predator misiunea ta este extermini echipa de oameni, iar dacă joci cu oamenii trebuie să faci anumite sarcini (ți se comunică înainte) de genul mergi acolo și trebuie să faci x sau y, asta în timp ce ar trebui să fii atent și la Predator.

Oricum, misiunile alea mici nu contează. Tot ce contează este să omori creatura. Acțiunea are loc în jungla luxuriantă prezentată și în filmele Predator.

Conceptul poate fi interesant, însă execuția nu este una bună. Primul „feeling” pe care l-am avut atunci când am intrat în joc nu a fost unul plăcut și nici nu s-a schimbat de-a lungul mai multor meciuri de multiplayer.

Primul lucru pe care-l vei observa este că Predator: Hunting Grounds nu se simte ca un joc premium, ci mai degrabă unul generic făcut de o echipă mică cu resurse limitate. Aici mă refer atât la aspectul jocului, cât și la modul în care personajul se mișcă sau la felul în care armele funcționează.

Poate asta nu ar fi fost o mare problemă dacă gameplay-ul jocului era unul distractiv sau interesant. Însă și aici urmează un model generic. Îți alegi un personaj care are doar anumite arme și abilități disponibile la început și deblochezi altele câștigând experiență prin meciuri.

Customizarea personajului este decentă și nu este făcută prin micro-tranzacții, ceea ce este un lucru bun. Dezvoltarea personajului ar putea fi un motiv să te facă să joci Predator: Hunting Grounds, însă armele nu sunt îndeajuns de variate (și nici utilizarea lor nu este satisfăcătoare), abilitățile nici ele nu sunt extraordinar de utile și așa mai departe.

E incitant la început când zărești Predatorul prin copaci, însă după zece meciuri entuziasmul scade. Este cumva mai interesant să joci cu Predatorul pentru că ești în postura de vânător, însă la început tot ce poți să faci este să sari din copaci, lovești un inamic de câteva ori, te faci invizibil și sari iar în copaci. După ce câștigi experiență deblochezi și alte arme interesante ale creaturii din filme.

Și tot așa până termini întreaga echipă. Totuși, problema cea mai mare pentru mine cred ca a fost AI-ul foarte stupid din joc. De mult nu am mai văzut inamici atât de „clueless”. După cum vă spuneam, în joc sunt inserate mici misiuni care implică și entități controlate de AI. Sunt foarte ușor de omorât, lipsa de inteligență este sclipitoare și am avut momente de râsul curcilor. De la lansare până acum s-au mai făcut update-uri, dar problema nu s-a rezolvat.

Într-un final, nu prea înțeleg sistemul de notare de la finalul meciurilor. Într-o partidă am jucat cu Predatorul, oamenii m-au răpus, dar am activat funcția de autodistrugere (nici adversarii mei nu au plecat din raza de explozie). Așa am murit cu toții și la final am primit toți experiență (eu la fel de multă ca ei). Mi s-ar fi părut corect ca ei să fi primit multă experiență și eu mai puțină deoarece fusesem învins.

În opinia mea, Predator: Hunting Grounds este un joc doar pentru fanii filmelor care vor să trăiască propria aventură virtuală în pielea creaturii de pe marele ecran. Altfel, cei care vor un joc multiplayer incitant au mai multe opțiuni la dispoziție.

Dacă vrei să-l joci îl poți cumpăra pentru PlayStation 4 de aici sau îl poți lua de pe Epic Games pentru PC de aici.