Codemasters și Electronic Arts au dezvăluit coeficienții actualizați ai piloților EA SPORTS F1 22 disponibil pentru PlayStation5, Xbox Series X|S, PlayStation4, Xbox One, și PC.

În acest sezon, experții Formula 1 David Croft, Alex Jacques și Anthony Davidson colaborează cu studioul pentru a adapta coeficienții astfel încât să reflecte îndeaproape performanțele piloților de pe circuit.

”Clasamentele piloților F1 22 sunt un element cheie al modului My Team, modul de joc pilot-proprietar. Prin actualizările aduse în concordanță cu sezonul real, jocul este cât mai realist posibil”, spune Paul Jeal, F1 Senior Franchise Director în cadrul Codemasters.

În timp ce Max Verstappen și Lewis Hamilton și-au păstrat pozițiile în topul clasamentului, George Russell îl depășește pe Charles Leclerc în cursa pentru locul trei. De asemenea, și în a doua jumătate a clasamentului există schimbări semnificative.

Coeficienții a șase piloți s-au îmbunătățit, printre care Zhou Guanyu, George Russell și Mick Schumacher, urcând în clasament.

În ciuda unor abandonuri la începutul sezonului, evoluția generală a pilotului Alfa Romeo, Gyanyu, a crescut cu cinci puncte, având coeficienți îmbunătățiți în ceea ce privește aspectele de Experience, Racecraft și Pace.

Podiumurile obținute de Russell în ultimele două curse au făcut ca rating-ul acestuia să crească de la 90 la 92, cu îmbunătățiri în materie de Racecraft și Pace. Mai mult, performanțele lui Schumacher la Silverstone și la Marele Premiu al Austriei i-au îmbunătățit scorul general (Overall Rating) cu două puncte, având coeficienți îmbunătățiți în materie de Experience, Racecraft și Awareness.

Max Verstappen, Carlos Sainz Jr. și Daniel Ricciardo au avut de asemenea o evoluție pozitivă.

”În timp ce bătălia de pe circuit dintre Red Bull, Mercedes și Ferrari a fost inclusă în ultima actualizare, am observat și schimbări majore în ceea ce privește restul grilei de start, cu oportunități atât fructificate cât și ratate de fiecare dintre piloți.”

Performanțele inconsecvente care au avut loc de la Monaco până la Marele Premiu al Ungariei au influențat negativ coeficienții unor piloți.

Rating-ul general al lui Valtteri Bottas, Charles Leclers și Yuki Tsunoda a scăzut, din cauza factorului de Pace, în timp ce coeficienții de Awareness și Racecraft ai lui Pierre Gasly i-au influențat negativ scorul. De asemenea, Esteban Ocon și Nicolas Latifi au pierdut câte un punct în Clasamentul General.

Clasamentul actualizat al piloților F1 22 poate fi consultat aici.

Coeficienții piloților sunt împărțiți în patru categorii, alcătuind un scor general. Categoriile sunt:

  • Experience (EXP): Bazat pe numărul de starturi acumulate în timpul carierei.
  • Racecraft (RAC): Abilitatea unui pilot de a termina campionatul pe o poziție superioară față de cea de început.
  • Awareness (AWA): Cu cât mai puțin timp petrecut în camera stewarzilor, cu atât mai bine. De asemenea, penalizările din viața reală vor avea un impact asupra punctajului în această categorie.
  • Pace (PAC): Sunt avantajați cei care obțin cel mai bun timp în calificări și care au cele mai multe ture rapid. De asemenea, vor fi luați în considerare piloții care își întrec coechipierii.
  • Rating (RTG): Media celor patru coeficienți de mai sus. Acest coeficient general va oscila în timpul sezonului, în funcție de performanță.

În plus, F1 22 a introdus Podium Pass Series 2* în My Team și modurile online, pe 24 august.

După două sesiuni de trial, opțiunea de cross-play a fost integrată complet în joc pe 24 august.

Jucătorii vor putea concura împotriva prietenilor indiferent de platformă și se vor putea conecta cu jucători din întreaga lume.