De asemenea, profitul operațional înregistrat în S1 2022 este mai mult decât triplu, de 3,6 milioane de lei, față de 1 milion de lei în S1 2021.

”Din punct de vedere istoric, după cum a fost confirmat deja la nivelul rezultatelor noastre, precum și la nivelul altor emitenți din sectorul IT listați la bursă, cea mai mare parte a veniturilor și aproape întregul profit se realizează în ultimul trimestru al anului, primul semestru fiind întotdeauna cel slab. În acest context, performanța noastră din primele șase luni ale anului este una excelentă, realizând deja la nivel consolidat 44% din venituri față de 31% în 2021 și alți ani anteriori. Situația noastră financiară solidă ne poziționează extrem de bine pentru a continua atât modificările proceselor interne de generare a vânzărilor și de livrare, dar și extinderea prin tranzacții de tip M&A. Credem că genul acesta de tranzacții trebuie să reprezinte în continuare o prioritate în vederea creșterii amprentei grupului, în special ținând cont de succesul proiectelor anterioare de M&A,” a declarat Mihai Logofătu, CEO și cofondator Bittnet Group.

Divizia de Tehnologie, reprezentată de Dendrio, Optimizor (fosta IT Prepared), Elian, Nenos, Nonlinear, FORT (nouă entitate, formată din GRX și ISEC), raportează venituri de 58,6 milioane de lei, o creștere cu 38% comparativ cu perioada similară a anului trecut, pe fondul unei creșteri accelerate în cel de-al doilea trimestru a solicitărilor de servicii pentru toate companiile din cadrul diviziei, manifestate în special pentru servicii de management IT și în domeniul aplicațiilor de afaceri.

Acest lucru a condus la creșterea cu 178% a profitului operațional, până la valoarea de 4,1 milioane de lei.

Divizia de Educație, care include Bittnet Training, Equatorial, Computer Learning Center (CLC) și The eLearning Company, a înregistrat venituri de 11,4 milioane de lei, o creștere cu 97% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Această divizie a realizat vânzări de 7,2 milioane de lei, o creștere cu 179% comparativ cu perioada similară din 2021.

”Suntem un grup de companii ce oferă o gamă din ce în ce mai largă de servicii IT&C clienților, atât în manieră clasică (project based), în mod recurent, precum și în paradigma de „managed services”. Unul dintre pilonii strategici de dezvoltare afirmat încă de la listarea pe piața AeRO în 2015, a fost dezvoltarea continuă a portofoliului de produse și servicii oferite. În ceea ce privește rezultatele din primul semestru din 2022, dacă analizăm în perspectivă anualizată, ultimele 12 luni, veniturile consolidate depășesc valoarea de 134 milioane lei, comparativ cu 100 milioane de lei în perioada anterioară, marja brută înregistrează o creștere de peste 11 milioane lei, până la 31,7 milioane de lei, iar profitul operațional este de peste trei ori mai mare, înregistrând valoarea de 9,9 milioane de lei. Cu alte cuvinte, ținta de profit pentru anul acesta poate fi obținută dacă a doua jumătate a anului curent înregistrează doar o evoluție similară cu anul trecut, fără să mai existe în S2 2022 creșterea înregistrată în prima parte a anului,” a declarat Cristian Logofătu, cofondator Bittnet Group.

În primele șase luni ale anului, Bittnet Group a finalizat negocierile privind investițiile în TopTech și 2Net Computer.

Cele două companii s-au alăturat Dendrio în segmentul de Cloud & Infrastructure, odată cu obținerea autorizării din partea Consiliului Concurenței în această lună.

Rezultatele financiare consolidate aferente celor două companii se vor observa începând cu T4 2022, iar pe termen mediu și lung, Bittnet Group estimează că acestea vor genera venituri de minimum 80 de milioane de lei pe an.