XPG, furnizor de sisteme, componente și periferice pentru gameri, profesioniști Esports și pasionații de tehnologie, lansează SSD-ul PCIe Gen 4x4 M.2 2280 XPG GAMMIX S50 Lite. Odată cu apariția rețelelor 5G și a volumului în continuă creștere de date procesate, interfața PCIe Gen4 reprezintă un upgrade extrem de important, care va duce dispozitivele de stocare la nivelul următor.

S50 Lite extinde seria GAMMIX S50 cu o nouă opțiune pentru utilizatorii mainstream care doresc să valorifice capacitățile PCIe 4.0.

”Odată cu lansarea S50 Lite, ne extindem oferta de SSD-uri PCIe 4.0 pentru a răspunde cerințelor și nevoilor utilizatorilor mainstream, indiferent dacă lucrează sau se joacă”, a declarat Ibsen Chen, Director Marketing de Produs ADATA.

Echipat cu un controler SMI SM2267, cea mai recentă interfață PCIe Gen4 și suport pentru NVMe 1.4, noul S50 Lite poate atinge performanțe de citire/scriere susținute de până la 3900/3200 MB/s.

De asemenea, oferă performanțe de citire și scriere aleatorii de până la 490K/540K IOPS, oferind utilizatorilor avantajul transmisiilor de date accelerate, pentru productivitate și divertisment excelent.

În plus, datorită controlerului SM2267 și a unui design termic optimizat, S50 Lite este cu până la 20% mai rece, oferind o stabilitate ridicată. În combinație cu Dynamic SLC Caching și Host Memory Buffer, S50 Lite oferă performanțe superioare față de SSD-urile SATA și este compatibil cu PCIe 3.0, pentru ușurință în utilizare și confort.

Pe lângă caracteristicile de performanță, S50 Lite acceptă tehnologia LDPC pentru a detecta și remedia o gamă mai cuprinzătoare de erori de date, pentru transferuri mai precise și un rating TBW mai ridicat.

În plus, cu End-to-End (E2E) Data Protection, suport RAID Engine și criptare AES pe 256 de biți, S50 Lite asigură securitatea și integritatea datelor.

S50 Lite este disponibil în variante de 1 TB și 2 TB și are o garanție de 5 ani.