IMM-urile sunt motorul economie românești. Ele au generat în 2022 64% din profitul total din economie și angajează 75% din persoanele din România. Astfel, e natural să susținem dezvoltarea lor, multiplicarea și colaborarea.

Ne-am alăturat campaniei "Marile Afaceri Mici" lansate de Visa România pentru că am considerat că IMM-urile au nevoie să fie ajutate, să se dezvolte, au nevoie de acces la unelte digitale moderne. Ținta noastră a fost să descoperim exemple de afaceri care ajută alte afaceri.

Știți câte companii cu cifră de afaceri de până la 50 de milioane de euro sunt în România? Ei bine, 865.211 de firme. În timp ce România are doar 1.112 de companii mari.

Care sunt afacerile pe care le-am descoperit?

În decursul acestei colaborări în care am vrut să arătăm că "Nu-i nimic mic la afacerea ta", iar afacerile din România se pot ajuta unele pe altele pentru a se dezvolta. Credem în colaborare. Credem că business-urile românești pot lucra împreună.

Cu ajutorul Visa România am descoperit în ultima lună 4 afaceri care ne susțin argumentul. Sunt doar patru. Vă invităm pe voi să le descoperiți și să le promovați pe celelalte.

Cum o puteți face? Dacă vreți să aveți acces la resurse de creștere pentru business-ul vostru, vă invităm pe platforma Marile Afaceri Mici lansată de Visa.

De asemenea, puteți să ne recomandați alte afaceri care ajută afacerile din România în acest formular pentru a le descoperi și promova ulterior.

Iată, pe scurt, afacerile descoperite în acest proiect:

inki.tech te ajută să ai acces la dispozitive de calitate

inki.tech este o afacere care propune formatul de Device as a Service. În limbaj simplu, o afacere care în loc să-ți vândă laptopuri sau telefoane pentru business-ul tău, ți le închiriază. Acest lucru creează flexibilitate, costuri mai mici și posibilitatea ca IMM-urile să nu aibă costuri mari deodată. Inki oferă laptopuri, desktop-uri, tablete sau telefoane pentru firmele care vor să aibă un abonament lunar pentru acestea, dar și suport tehnic permanent. În plus, companiile pot gândi pe termen lung upgrade-uri pentru angajați. Dialogul cu Liviu Huluță, CEO al companiei, îl poți descoperi aici.

Wolf-e crește calitatea aerului în biroul tău

Wolf-e Robotics este o companie românească de cercetare care oferă servicii de dezinfectare, purificare și filtrare sub formă de abonament. Ei au un model de business de tip Disinfection Air as a Service, unde companiile pot alege abonamente prin care Wolf-e să vină la birou pentru dezinfectarea aerului sau oferirea unor dispozitive performante la costuri flexibile, lunar. În plus, pe lângă serviciile de purificare, Wolf-e are și soluții de transport robotizat și curățenie automatizată. Discuția noastră cu Ștefan Toma, CEO al Wolf-e Robotics o poți descoperi aici.

Softlead te ajută în drumul tău spre digitalizare

Softlead dezvoltă produsul Digital DNA, care e un Software as a Service (software ca un serviciu, o alternativă la instalările tradiționale de software - n.red.) pentru a te ajuta să alegi cel mai bun program. În momentul de față compania are 670 de parteneri, companii software. Iar de-a lungul timpului 15.000 de companii au solicitat o ofertă cu ajutorul marketplace-ului pus la dispoziție de echipa Softlead. Softlead te ajută să digitalizezi afacerea, iar discuția noastră cu Alexandra Roată, CEO al companiei, o poți descoperi în acest articol.

Prin ESX angajații tăi sunt mai fericiți

ESX este o aplicație născută în 2021 la inițiativa antreprenorului Andrei Trofin. Scopul a fost simplu: să ai într-un singur loc o rețea de centre de sport disponibile în toate orașele. Astfel încât oamenii să nu fie limitați la o singură rețea, ci să aleagă în funcție de nevoi. Pentru că direcția despre care povestim în această serie este că afacerile ajută alte afaceri, ESX este o afacere românească ce poate încuraja business-uri locale să ofere beneficii angajaților. Dialogul cu Beatrice Dumitrache și Tudor Onea de la ESX îl poți descoperi aici.

De ce să apelezi la platforma Marile Afaceri Mici?

Pe platforma Marile afaceri mici orice business din România poate găsi:

  • Oferte speciale la servicii de business - fie că e vorba de PFA, oferte la platforme precum SmartBill sau servicii de la Regina Maria, BlackCab, ThinkOut
  • Oferte internaționale la produse digitale pentru promovarea afacerii în România sau în străinătate, cum ar fi reduceri exclusive la servicii iStock by Getty IMages, Shopify sau Amazon Web Services
  • Oferte speciale în HoReCa
  • Sfaturi pentru începutul unei afaceri
  • Un Digital Kit cu sfaturi pentru digitalizarea afacerii
  • Oferte pentru plăți cu cardul din partea Visa

Cum poți să-ți transformi afacerea? Inclusiv cu ajutorul Visa și a platformei Marile Afaceri Mici. Afacerile mici sunt mici doar în comparație cu unele corporații, dar nu sunt mici pentru proprietari sau pentru angajați. Orice afacere de succes crește și o poți face cu ajutorul uneltelor Visa.

start-up.ro îți propune anul acesta câteva afaceri surprinzătoare din România care te pot ajuta pe tine, proprietar de altă afacere. Pentru că doar colaborarea dintre noi poate să crească mediul antreprenorial.

Cu ajutorul platformei Marile Afaceri Mici, poți găsi unelte utile pentru business-ul tău.

Dacă te înscrii pe platforma Marile Afaceri Mici poți obține discount-uri și oferte la business-uri românești și internaționale precum 10% discount la toate serviciile din Black Cab App, 20% la iStock Photos pentru abonamente lunare care te pot ajuta să te promovezi cu fotografii în social media sau 50% discount pentru semnătura electronică la Trans Sped.