În cadrul conferinței anuale Microsoft Build 2018 dedicată dezvoltatorilor, oficialii Microsoft au prezentat noi tehnologii pentru a sprijini dezvoltatorii de inteligență artificială (AI) în Microsoft Azure, Microsoft 365 și orice altă platformă.

Crearea de soluții AI este mai importantă decât oricând pentru dezvoltatori, având în vedere că tehnologia continuă să schimbe modul în care oamenii trăiesc și lucrează în fiecare zi prin intermediul platformei cloud și a dispozitivelor edge.

”Era cloud-ului și edge-ului inteligent a sosit", a declarat Satya Nadella, CEO Microsoft. ”Aceste inovații creează oportunități incredibile pentru dezvoltatori și vin în același timp cu responsabilitatea de a garanta că tehnologia pe care o construim este fiabilă și benefică pentru noi toți".

Astfel, Microsoft a prezentat AI for Accessibility, un nou program în valoare de 25 milioane de dolari, care se va derula pe parcursul a cinci ani, menit să valorifice puterea inteligenței artificiale de a spori capabilitățile umane pentru peste 1 miliard de oameni cu dizabilități din întreaga lume.

Programul include granturi, investiții tehnologice și expertiză și va include inovațiile dezvoltate în cadrul AI for Accessibility în serviciile Microsoft Cloud. Acesta se bazează pe succesul inițiativei similare AI for Earth.

De asemenea, oficialii Microsoft au prezentat noi tehnologii pentru a sprijini dezvoltatorii de inteligență artificială (AI) în Microsoft Azure, Microsoft 365 și orice altă platformă. Crearea de soluții AI este mai importantă decât oricând pentru dezvoltatori, având în vedere că tehnologia continuă să schimbe modul în care oamenii trăiesc și lucrează în fiecare zi prin intermediul platformei cloud și a dispozitivelor edge. În plus, au fost prezentate, noi posibilități pentru dezvoltatori de a se extinde în Edge, precum :

  • Parteneriatul încheiat de DJI, cea mai mare companie de drone din lume, cu Microsoft pentru a crea un nou SDK pentru PC-urile cu Windows 10, selectând Azure ca furnizor preferat de cloud pentru promovarea dronelor comerciale și soluțiilor sale SaaS. Acest SDK va aduce capabilități complete de control al zborului și transfer de date în timp real pentru aproape 700 de milioane de dispozitive conectate la Windows 10 la nivel global.
  • Colaborare cu Qualcomm Technologies, Inc. pentru a crea pentru dezvoltatori un set de instrumente de vizualizare AI care rulează Azure IoT Edge. Această soluție pune la dispoziție hardware-ul și software-ul esențiale, necesare dezvoltării soluțiilor IoT bazate pe camere video. Dezvoltatorii pot crea soluții care să utilizeze serviciile Azure Machine Learning și pot profita de accelerația hardware disponibilă prin intermediul platformei Qualcomm Vision Intelligence și a motorului de procesare Qualcomm AI.

Totodată, Microsoft anunța recent o investiție în valoare de 5 miliarde de dolari, ce se va derula pe o perioadă de 5 ani, în zona soluțiilor pentru Internet of Things (IoT).