Potrivit oficialilor companiei, această investiție se va derula pe parcursul următorilor 4 ani. Obiectivul Microsoft este acela de a simplifica procesul de dezvoltare a soluțiilor de internet al lucrurilor (IoT) pentru clienții săi - indiferent de dimensiunea, expertiza tehnică, bugetul sau industria din care fac parte, pentru a crea soluții sigure, integrate, care să îmbunătățească experiențele de business, precum și viața de zi cu zi.

Deoarece portofoliul său include pe lângă IoT și soluții de cloud, sisteme de operare și dispozitive, Microsoft se bucură de o poziție din care poate oferi sinergii și soluții unice. Compania dedică astfel și mai multe resurse pentru cercetare și dezvoltare în domenii-cheie ale IoT, incluzând securitatea, crearea de instrumente și servicii de dezvoltare inteligente și creșterea ecosistemului de parteneri.

Compania de consultanță A.T Kearney estimează faptul că, până în 2020 soluțiile IoT vor duce la o creștere a productivității de 1.900 de miliarde de dolari și la o reducere a costurilor de 177 de miliarde de dolari.