Pe 1 noiembrie, pe mica insulă europeană au intrat în vigoare cele trei legi adoptate în vara acestui an de Parlamentul maltez, privind reglamentarea ICO-urilor și zona de blockchain, în general.

Acum, după ce s-au asigurat că devine cel mai atractiv loc în care poți să lansezi un startup de blockchain, autoritățile malteze și-au propus să transforme țara într-o națiune AI, scrie Forbes. Silvio Schembri, membru în cabinetul maltez a declarat că țara sa va crea un task force menit să urmărească toate oportunitățile din domeniul inteligenței artificiale, un domeniu care ar urma să ajungă să valoreze 15.700 de miliarde de dolari până în 2030, precum și să facă teste privind acordarea de cetățenie roboților, fiind una dintre primele națiuni ale lumii care ar urma să facă acest lucru.

Și pentru a atinge acest statut, reprezentanții guvernului plănuiesc să urmeze aceiași pași ca în cazul legilor privind reglementarea blockchain și cripto. Astfel, drumul Maltei spre transformarea (și) într-o națiune AI va începe tot prin asigurarea unui cadrul legislativ, urmând ca țara să se concentreze pe definirea inteligenței artificiale, identificarea oportunităților și modurilor în care tehnologia AI va putea fi încorporată în ecosistemul economic maltez, creșterea expertizei și nivelului de cunoștințe ale populației în acest domeniu, și formularea unei strategii naționale privind tehnologia AI.