Acum a făcut și primii pași concreți. În ultimele zile din luna iunie, Parlamentul din Malta a adoptat trei legi care fac referire la zona de blockchain și cripto, insula transformându-se, astfel, în unul dintre cele mai atractive locuri pentru a crea un startup de blockchain, scrie investing.com.

Aceste noi legi adoptate în Parlament reglementează ICO-urile (iniatial coin offering), o nouă modalitate prin care startup-urile strâng bani, criptomonedele și, în general, practicile de afaceri care privesc lansarea în Malta a unei companii orientate spre domeniul cripto.

Cele trei legi date de parlamentul maltez sunt:

The Virtual Financial Assets Act (VFA) – aceasta are de-a face cu zon ICO-urilor, o nouă modalitate de a face fundraising în rândul companiilor de blockchain și cripto. Legea stipulează faptul că startup-urile care doresc să facă ICO trebuie să aibă un white paper care să descrie proiectul în detaliu, iar firmele care aleg să facă un ICO trebuie să publice informații privind istoricul financiar.

The Malta Digital Innovation Authority Act – această lege reglementează piața de criptomonede și blockchain și anunță instituirea unei noi entități, denumită Malta Digital Innovation Authority (MDIA) – aceasta va fi condusă de un board și un CEO.

Technology Arrangements and Services Bill – cea de-a treia lege dată de Parlamentul din Malta face referire la procedurile de înregistrare și licențiere a firmelor de blockchain. Totodată, stabilește modul în care se va face schimbul de criptomonede pe teritoriul țării.

Dacă vrei să afli care sunt cele mai bune țări în care poți să începi o afacere cu criptomonede, citește acest material.