Inovo VC a anunțat că organizează o sesiune deschisă pentru a cunoaște fondatori români. Ei menționează că au aproximativ 20 de milioane de euro pe care-i pot investi în startup-urile românești. Întâlnirea are loc cu Karol Lasota de la Inovo VC, dar și cu Dragoș Bulugean, fondator al Archbee, startup în care au investit anterior polonezii și care a fost și la acceleratorul Y Combinator.

Ce urmărește Inovo VC?

  • Companii care au potențial să ajungă la 100 de milioane venituri în 5-7 ani
  • SaaS, Marketplace, Health, DevTools, Data Science
  • Ambiții globale din ziua 1
  • Early stage - care doresc runde de 500.000 - 10 milioane de euro

Află mai multe detalii despre ziua aceasta în care te poți întâlni cu Inovo VC de aici.

Ziua porților deschise la Inovo are loc la Mindspace Victoriei, pe bulevardul Ion Mihalache din București.

Inovo VC și-a propus să investească în 20-30 de startup-uri, tichetele investiționale pornind de la 500.000 de euro și ajungând până la suma de 4 milioane de euro, în runde de investiții de la pre-seed la Series B, conform articolului de pe start-up.ro publicat anterior.

Fondul polonez a investit anterior și în startup-ul Archbee, un Slack pentru programatori, creat de românul Dragoș Bulugean. Archbee e un startup fondat în 2019 de Dragoș Bulugean și conectează developerii cu echipe de produs non-tehnice din companii. Funcționează practic ca un Slack pentru conexiunile dintre programatori și echipele de produs, ca să urmărești proiectele mai bine.

60% din capitalul pe care fondul îl are la dispoziție va merge spre finanțarea startup-urilor poloneze, restul sumei fiind destinat investițiilor în startup-uri din România și regiune.

Fondul de investiții polonez este condus de Tomasz Swieboda, Michał Rokosz and Maciej Małysz, are deja 30 de startup-uri în portofoliu, dintre care 6 au o evaluare de peste 100 de milioane de euro.