Diet Bitcoin (DDX) a fost lansată de Roberto Escobar Gaviria este un fork, adică o modificare destul de mare a protocolului bitcoin, care ar trebui să fie mai rapidă și mai potrivită pentru tranzacții. Diet Bitcoin are și un ICO în momentul de față, iar oamenii pot să cumpere tokenii cu 2 dolari, în loc de 50 de dolari.

Diet Bitcoin va avea 1.000.000 de tokeni, care vor fi împărțiți în trei tranșe. 300.000 vor fi vânduți la 50 de dolari bucata (pe timpul ICO-ului au un discount până la 2 dolari), 300.000 vor costa 100 de dolari, iar restul de 400.000 rămași vor costa 1.000 de dolari bucata.

“De ce cineva ar cumpăra bitcoin sau orice altă criptomonedă dacă nu știi care e echipa din spatele tehnologiei? La Escobar Inc. susținem Diet Bitcoin în totalitate și ne vom ocupa de dezvoltarea tehnologiei”, a spus Olof Gustafsson, CEO al Escobar Inc.

Ceea ce a făcut fratele lui Escobar nu e foarte complex. Există software-uri care permit oricui să facă un fork de bitcoin în câteva minute. În plus, Roberto a lansat și o carte “Pablo Escobar’s Diet Bitcoin”, în care vorbește despre motivația lansării unei monede. Roberto Escobar, cu adevărat inspirat de fratele său, crede că bitcoin a fost înființat de guvernul american și de CIA.

Roberto de Jesus Escobar Gaviria a fost contabilul cartelului din Medellin, condus de Pablo Escobar. El a fost în închisoare alături de fratele său și a evadat în 1992. A fondat Escobar Inc. în 2014.