Spaces este un concept de spații de lucru flexibile creat pentru freelanceri, antreprenori, angajați care gestionează proiecte internaționale, echipe de proiect, intraprenori din corporații, startup-uri și companii naționale sau globale, care cred în puterea comunităților de a genera idei ce duc la creșterea afacerilor.

Cu 155 locații în 33 de țări, Spaces va fi implementat în București în cadrul Unirii View Tower și clădirea Campus 6.1.

Spaces oferă zone pentru networking și colaborare, birouri pentru echipe, spații de coworking, birouri complet echipate pentru întâlniri, birouri individuale mobilate și o cafenea.

„Revoluția spațiilor de lucru este un fenomen care s-a extins la nivel global. Oamenii optează pentru spații de lucru care să îi inspire, să sprijine oportunitățile de colaborare, și se îndepărtează de birourile tradiționale”, declară Martijn Roordink, Fondator și Director General al Spaces.

Un calendar complex de evenimente va fi pus la dispoziția comunității Spaces, pentru a stimula interacțiunea și schimbul de bune practici între membri. La nivel global, Spaces este primul și singurul partener de spații de birouri flexibile al TEDx, prin faptul că îi unește mentalitatea comună de „idei care merită împărtășite”. Spaces le oferă spațiile sale membrilor comunității TEDx care doresc să susțină întâlniri sau să organizeze evenimente.

Spaces este parte din International Workspace Group (IWG), o corporație care oferă spații de lucru la nivel global. Dintre companiile care au ales Spaces la nivel internațional se numără Uber, Spotify, Airbnb, Paypal, Microsoft, Logitech sau Oracle.

„Spaces oferă un mediu de lucru tânăr și vibrant, promovează ideea de colaborare și de wellbeing la locul de muncă. În Spaces vei găsi confortul de care ai nevoie, un mediu nou, un loc unic, în care vei îmbina utilul cu plăcutul și unde punem accent pe ideea de comunitate și pe dinamica acesteia în era revoluției spațiilor de lucru, Spaces răspunde la cererea de spații de lucu flexibile și creează o sinergie care se extinde și în afara spațiului de lucru”, declară Ramona Predescu (Iacob), Country Manager al Spaces România.

În luna martie 2018, un studiu arăta faptul că, la nivelul Europei Centrale și de Est (CEE) erau 1.166 hub-uri și spații de coworking (independente sau afiliate cu rețele globale precum Fab Lab sau Impact Hub) în Ariile Urbane Funcționale (orase cu mai mult de 50.000 locuitori), iar noi spații se deschid in fiecare lună în toată regiunea: statele UE (Austria, Bulgaria, Estonia, Cipru, Croaţia, Grecia, Lituania, Letonia, Polonia, Republica Cehă, România, Slovacia, Slovenia), cele din Balcanii de vest (Albania, Bosnia şi Herţegovina, Macedonia, Muntenegru, Serbia), dar şi asupra Bielorusiei, Republicii Moldova şi Ucrainei.