Finalizarea proiectului este programată pentru primul trimestru din 2019, iar fabrica va oferi în prima fază peste 80 locuri de muncă noi în orașul Ploiești, se arată într-un anunț făcut de companie.

Noua unitate de producție, care ocupă o suprafață totală de peste 10.000 metri pătrați, se construiește în Parcul Industrial Ploiești. Fabrica va fi alcătuită dintr-o hală de producție, un depozit de materii prime, un depozit de produs finit, un corp administrativ, local tehnic, dar și un magazin de desfacere cu terasă. Investiția este una de tip lanț integrat - de la preluarea materiei prime principale, până la desfacerea directă către consumatori. Peste 25% din întregul amplasament va fi dedicat spațiilor verzi.

Suma totată a investiției se ridică la 11,5 milioane euro. Proiectul este finanțat cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), în valoare de 2,3 milioane de euro. Restul sumei provine din cofinanțare privată alături de una din băncile de top de la nivel local.

În 2017, grupul ALKA a înregistrat o cifră de afaceri de 173 milioane lei și are în prezent peste 600 de angajați, având poziție în top 3 jucători în multe dintre segmentele în care activează. Grupul Alka, deținut de familia Krenzia din Israel, a fost înființat în 1994 ca investiție de tip greenfield. Alka era atunci prima companie în România producătoare și distribuitoare de cafea măcinată ambalată, vidată și în pliculețe. De atunci, Alka a investit zeci de milioane euro în tehnologie și în dezvoltarea afacerilor.