Săptămâna trecută vă ziceam despre un asistent vocal care știe limba română. Acesta a ajuns în smartphone-urile Allview X4 Soul Infinity, prezentate oficial zilele trecute.

AVI este numele asistentului vocal dezvoltat de brașovenii de la Allview și știe să răspundă la comenzi date în limba română. El va fi disponibil celor care vor achiziționa telefoanele Allview X4 Soul Infinity, disponibile în mai multe configurații. Smartphone-urile au display-uri cu format 18:9, margini subțiri, diagonală de 5,7 inch și rezoluție full HD. Restul specificațiilor variază în funcție de nevoi și dorințe și poți opta pentru procesoare diferite, pentru 2, 3 sau 4GB memorie RAM și pentru camere principale simple sau duble.

Brașovenii au anunțat și Allview X4 Soul Infinity Plus, un dispozitiv cu specificații mai bune și cu display mai mare, dar acesta este disponibil doar la precomandă momentan.

---

Twitter nu a prins foarte bine în România dar, avem o veste bună pentru puținii utilizatori care postează frecvent pe această platformă.

Rețeaua testează tweet-urile cu 280 de caractere, număr dublu față de până acum. Potrivit reprezentanților companiei, posibilitatea de a avea postări de 280 de caractere va fi disponibilă mai întâi pentru câteva limbi, printre care și engleza, urmând ca în scurt timp să fie disponibilă tuturor utilizatorilor Twitter.

Motivul din spatele dublării limitei este destul de simplu - unele limbi au cuvinte mai lungi decât altele și, din cauza asta, unor utilizatori le-a fost mai greu să se adapteze. E ciudat că abia acum s-au prins cei de la Twitter.

---

Lenovo a anunțat lansarea pe piața din România a două noi terminale mid-range premium. Este vorba despre Moto G5S și Moto G5S Plus.

Cele două au prețuri accesibile și specificații bune. G5S are un display de 5,2 inch cu rezoluție full HD, un procesor de 1,4Ghz cu opt nuclee, 3GB memorie RAM și spațiu de stocare de 32GB. Camera foto principală este de 16MP, iar cea frontală are 5MP. G5S Plus are specificații mai bune. Vine cu un procesor Snapdragon de 2Ghz, are și o versiune cu 4GB memorie RAM și are un display mai mare, de 5,5 inch. Camera foto principală este duală, iar cea frontală e de 8MP.

Ambele au corpuri metalice și cititoare de amprente, iar prețurile sunt de 1.200 de lei pentru G5S și de 1.400 sau 1.500 pentru G5S Plus.

---

Review-ul săptămânii a fost pentru smartphone-ul Moto Z2 Play, iar dacă l-ați ratat, îl puteți găsi în link.