Parteneri, precum: AWS, Cisco, Dell Technologies, Google Cloud, HPE, Lenovo, Microsoft Azure, Oracle Cloud Insfrastructure, Trecent Cloud, Supermicro și VMware au anunțat adoptarea imediată ori implementarea ulterioară a procesoarelor.

AMD, concomitent cu această lansare, continuă să impună ritmul de inovație pentru industria de data center cu un procesor de ultimă generație, totodată respectând timpii de livrare pe o piață în continuă dezvoltare datorită numărului în creștere ale implementărilor de servicii cloud computing și procesului de transfer al afacerilor în mediul online.

Cea mai nouă serie de procesoare AMD se bazează pe arhitectura Zen 3, poate oferi până la 64 de nuclee per procesor și introduce noi niveluri de memorie cache per core, oferind conectivitate PCIe4 și lățimea de bandă ce a consacrat seria precedentă, EPYC 7002. De asemenea, ce de-a treia Generațtie de procesoare EPYC va include caracteristici moderne de securitate, precum AMD Infinity Guard ce va ajuta la scăderea potențialelor atacuri cibernetice.

În mai puțin de 5 ani AMD înregistrează trei generații de procesoare destinate industriei de servere și un ecosistem într-o continuă expansiune cu parteneri de top. De asemenea, se așteaptă ca ecosistemul AMD EPYC să crească semnificativ până la sfârșitului anului curent, incluzând peste 400 instanțe de cloud care să utilizeze toate generațiile de procesoare AMD EPYC și 100 de noi platforme server bazate pe cea de-a treia generație AMD EPYC. Pentru mai multe informații cu privire la caracteristicile procesorului AMD EPYC 7003 accesați link-ul.