Investiție de 1 miliard de dolari „pe caiet” pentru cel mai mare spațiu de coworking

WeWork, cel mai mare spațiu de coworking din lume primește o finanțare de 1 miliard de dolari de la SoftBank, unul dintre investitorii săi existenți, dar există un aspect mai puțin obișnuit al acestei noi investiții.

Ceea ce face această investiție să fie ieșită din comun, pe lângă suma uriașă, este faptul că vine sub forma unui împrumut. Anterior, WeWork a ridicat miliarde de dolari în acțiuni, inclusiv 4,4 miliarde de dolari de la SoftBank. 

Într-un interviu acordat publicației Business Insider, directorul financiar al WeWork, Artie Minson, a spus despre finanțare că există 3 scenarii care ar face posibil ca aceasta să fie convertită din împrumut în equity - acțiuni în cadrul startup-ului: „dacă SoftBank conduce o rundă de investiții de 1 miliard de dolari, nota se va converti la evaluarea acelei runde; dacă runda de investiții este condusă de un alt investitor, datoria se convertește la o evaloare minimă de 42 miliarde de dolari și dacă WeWork se listează pe bursă, datoria se va converti la prețul IPO”, a explicat Minson.

Cert este că această investiție va contribui la extinderea afacerii cu birouri de coworking la nivel global. WeWork a împărtășit, de asemenea, o parte din cifrele sale pentru primele șase luni ale anului 2018. Compania s-a extins în 12 orașe noi și 5 țări de la începutul anului. Acum 2 ani, start-up.ro a fost în vizită la sediul din Tel Aviv al celui mai mare spațiu de coworking din lume - WeWork.

 



Citeste si