În cadrul evenimentului Apple în care au fost prezentate veniturile trimestriale, CEO-ul Tim Cook a anunțat și când va fi lansat oficial cardul de credit. Potrivit șefului Apple, mii de angajați ai companiei folosesc zilnic Apple Card în teste beta și vor începe să elibereze cardul pentru public în august, scrie The Verge.

Cardul de credit al celor de la Apple este lansat în parteneriat cu Goldman Sachs care își pun la dispoziție instrumentele software, în timp ce Apple va integra serviciul în aplicația Apple Wallet. Astfel, cardul va putea fi folosit prin apropierea dispozitivului iPhone de un terminal de plată sau cardul de credit fizic, din titan, livrat de Apple.

Totuși, pe cardul Apple nu se vor regăsi numărul tradiționat de16 cifre, codul CVV sau o dată de expirare pentru identificare a posesorului. În schimb, aceste numere se vor genera în mod aleatoriu în timpul fiecărei tranzacții pentru a păstra datele despre cumpărături în siguranță. De asemenea, Apple dă asigurări că cei de la Goldman Sachs nu vor putea urmări sau vedea locul în care s-a folosit cardul sau pentru ce au fost făcute plățile.

De asemenea, Apple promite că nu există taxe anuale, comisioane de întârziere, comisioane peste o maximă de transfer sau pentru retrageri de numerar.

Foto credit: pymnts.com