- 26 Octombrie 2016
20 de afaceri sociale selectate în programul Made in Social. Despre cine e vorba
Companiile din România interesate să crească impactul pozitiv în comunitate și totodată să-și optimizeze bugetele proprii sunt invitate să descopere oferta de produse și servicii ale celor 20 de afaceri sociale selectate în programul Made in Social.
Aflat la prima ediție, proiectul le oferă companiilor șansa de a-și atinge obiectivele de business și CSR prin încheierea unor contracte de achiziții social-to-business (S2B). Variate, cu potențial de dezvoltare și având un puternic impact social, cele 20 de afaceri sociale beneficiază acum și de un catalog online de prezentare, disponibil pe site-ul www.madeinsocial.ro.
Acestea au participat de-a lungul lunii septembrie la o serie de workshop-uri privind maximizarea profiturilor, strategii de vânzări, branding sau marketing. Pe data de 8 decembrie, în cadrul S2B Breakfast (Social-to-Business Breakfast), companiile din România sunt invitate să descopere oferta de produse și servicii ale celor 20 de afaceri sociale în cadrul unui eveniment dedicat care va avea loc la Impact Hub Bucharest. Evenimentul se adresează în special reprezentanților departamentelor de achiziție, logistică, HR, CSR, marketing și PR. Accesul este gratuit, pe baza completării în avans a formularului de înregistrare, disponibil aici.
Cele 20 de afaceri sociale au fost selectate în urma unei jurizări realizate de profesioniști din mediul economic precum Gerd Bommer (Commercial Counselor Advantage Austria); Shajjad Rizvi (Director British Romanian Chamber of Commerce Cluj); Mona Opran (COO South-East Europe Centrade-Cheil); Ionuț Bonoiu (Redactor șef Forbes România); Carmen Ciobanu (Program Director, Fundația Civitas pentru Societatea Civilă); Wargha Enayati (Healthcare Business Innovator, Fundația Regina Maria); Vlad Craioveanu (CEO Impact Hub Bucharest & Impact Hub Cluj-Napoca); Herman Wierenga (Board member NRCC).
Afacerile selectate:
Prin intermediul Allberry firmele au alternative în a opta pentru o cauză cu care se identifică (dizabilități fizice și psihice, HIV, prevenire trafic de persoane) și să facă alegerea preferată de cadou inedit în următoarea perioadă, alegând dintr-o gamă largă de obiecte decorative și de sezon.
Atelierul de pânză produce sacoșe din bumbac 100%, care pot fi imprimate și personalizate ca materiale promoţionale pentru către companii. Acestea sunt lucrate într-un atelier social în care 30% din angajaţi sunt persoane cu dizabilităţi, respectând principiile dezvoltării durabile.
Atelierul Upside Down recuperează bannerele înainte de a deveni deșeuri și le transformă în accesorii practice, unice, confecționate conform nevoilor companiilor.
Asociația Centrul de Inovare, Marketing și Business este o Structură de Economie Socială înființată cu scopul de a oferi servicii de ultimă generație pentru promovarea afacerilor sociale și tipice.
Asociația Ivan Patzaichin- Mila 23 creează pachete de ecoturism pentru companiile care vor să ofere publicului lor o experiență activă, în mijlocul naturii. Activitățile sunt autentice și implică localnicii.
Asociaţia Lemniko vine în ajutorul celor care vor să ofere un dar special angajaţilor și colaboratorilor, un dar care să aducă bucurie în căminul familial şi, în acelaşi timp, să reprezinte şi să asigure imaginea companiei dincolo de interacțiunile obișnuite.
Asociația Phoenix Speranța oferă produse precum: cadouri corporate (săpun natural, lumânări, obiecte din lemn pictate), echipamente de protecție și alte accesorii textile, mobilier, venind totodată în sprijinul persoanelor cu dizabilități.
Brutăria CONCORDIA livrează zilnic produsele sale de panificație și patiserie firmelor din București și Ploiești – de la corporații la firme de catering, berării, restaurante și grădinițe, atât pentru evenimente interne, cât şi prin abonamente oferite prin programe de CSR. Brutăria contribuie la creșterea șanselor de integrare profesională a tinerilor proveniți din medii dezavantajate.
Brutăria MamaPan produce pâine cu maia și produse de patiserie artizanală sănătoase și delicioase. MamaPan este o afacere de economie socială, angajatele fiind mame singure, aflate în situații dificile de viață.
Clinica Aliat oferă servicii specializate adresate companiilor, precum: intervenție rezidențială intensivă pentru persoanele consumatoare de alcool și alte substanțe sau servicii de evaluare și psihoterapie, dezvoltare personală, management al conflictelor în echipă pentru prevenirea unor comportamente de risc precum adicția de substanțe și sindromul burn out.
Eco Herbal este o întreprindere socială ce are ca obiect de activitate producția, colectarea și procesarea plantelor medicinale și aromatice.
Fulg de nea – Organizaţia Suedeză pentru Ajutor Umanitar Individual Asociația Fulg de Nea Asociația oferă spălătorie de haine şi covoare și curăţenie la domiciliu, dedicată firmelor din Bucureşti–Ilfov. Organizația Fulg de nea vine în întâmpinarea nevoilor și exigențelor clienților, susţinând o cauză socială, copii/tinerii cu dizabilităţi prin investirea profitului.
Fundația Ajutați Copiii România oferă clienților săi servicii de spălătorie de haine, servicii de curățenie și ecologizare a spațiilor verzi, la prețuri accesibile și promovând impactul social pe care aceștia îl creează, cumpărând serviciile întreprinderii sociale.
Inotech oferă companiilor soluții de comunicare bazate pe principii de economie circulară prin obiecte promoționale și personalizabile, respectiv mobilier inovator.
Made in Roșia Montană oferă companiilor din toată țara oportunitatea de a achiziționa cele mai bune produse confecționate din lână pentru clienții sau angajații lor, contribuind în același timp la creșterea calității vieții comunităților defavorizate din Roșia Montană.
Meșteshukar ButiQ este o rețea de mesteșugari și întreprinderi de economie socială ce a reușit revalorizarea meşteşugurilor tradiționale rome.
Produsele de la Sănătate Dulce sunt destinate companiilor care sunt în căutarea cadoului perfect pentru evenimentele firmei. Proiectul sprijină dezvoltarea economiei locale prin susținerea micilor producători locali.
Textilia este atelierul care produce și prelucrează materiale textile, având ca angajați persoane din categorii defavorizate, oferind o largă paletă de produse decorative și textile personalizate pentru restaurante, hoteluri, pensiuni, distribuitori.
Util Deco este un Charity Cash & Carry care oferă peste 20.000 produse, alături de servicii de arhivare şi depozitare, producţie de echipamente de protecţie, tipar şi turism corporate. Achiziţiile de la noi se pot deconta integral de companiile care doresc să redirecţioneze taxa lunară datorată către bugetul de stat pentru neîncadrarea persoanelor cu handicap.
Wood Joy realizează cu ajutorul unor oameni speciali mobilier de calitate şi jucării educaţionale din lemn, oferind fiecărei companii care doreşte să ofere bucurie, oportunitatea de a o face responsabil, orientând sumele datorate fondului pentru persoane cu handicap către o cauză socială.