Game Jam - artiști și IT-iști dezvoltă jocuri pe teme politice

40 de participanți și mentori din România, Macedonia și Turcia vor lua startul la Game Jam-ul organizat de Goethe-Institut. Aceștia vor încerca să dezvolte, în doar 2 zile, jocuri video sau boardgame pe teme politice.

Goethe-Institut organizează expoziția interactivă de jocuri video “Games & Politics”, în perioada 5-21 octombrie 2018. În cadrul acestui eveniment sunt prezentate 18 jocuri cu teme politice. Expoziția va avea loc în noul pavilion cultural al Goethe-Institut București, pe Calea Dorobanți numărul 32.

În paralel, între 12 și 14 octombrie, la CINETIc, din cadrul UNATC București, va avea loc un Game Jam care va purta titlul expoziției Games & Politics.  În urma înscrierilor încheiate pe 16 septembrie, un număr total de 40 de participanți și mentori alcătuiesc lista celor care vor încerca să dezvolte jocuri în doar 2 zile. 

Printre cei care vor lua parte la acest Game Jam se numără și 2 participanți din Macedonia și unul din Turcia. Concurenții provin din cele mai diverse domenii, fiecare urmând să contribuie în echipă conform specializării sale. Printre participanți se numără: scenariști, dezvoltatori și designeri de jocuri, artiști vizuali, animatori sau programatori.

Participanții vor fi împărțiți în echipe, iar fiecare echipă va putea cere ajutorul mentorilor pentru a putea crea un joc (video sau boardgame) pe teme politice. Organizatorii vor anunța trei subteme politice la începutul Game Jam-ului și vor provoca echipele să dezvolte un joc pe baza uneia dintre subteme.

La finalul celor două zile, fiecare echipă își va prezenta proiectul în fața audienței. Nu va exista o echipă câștigătoare, acest tip de evenimente concentrându-se în principal pe experiența pe care participanții o vor trăi și pe laturile educative și creative pe care game jam-urile le propun. 

Un rol extrem de important în cadrul acestui Game Jam îl vor juca mentorii, menirea acestora fiind de a îndruma echipele spre realizarea unui joc. Printre aceștia se numără George Barbăroșie (Inițiativa România), Ioana Covei (Ardor),  Dr. Nicoleta Bițu (Federația Democrată a Romilor din România), Diana Popp (Smart Everything Everywhere), George Lemnaru (Green Horse Games), Ionuț-Gabriel Solomon (creative director în cadrul Amber), Vlad Ilicevici (director general Animest IAFF și fondator Animation Worksheep), Marius Cătălin Hodea (tehnician VR 3D) și Ciprian-Marius Făcăeru (director creativ în cadrul Augmented Space Agency). 

 



Citeste si