Afacere cu 30.000 de euro - doi tineri fac manual suporturi de bicicletă pentru case moderne

George Sfrenț și Andreea Furnea sunt doi tineri care au demarat un proiect care vrea să apeleze la simțul estetic al iubitorilor de biciclete. Hold My Bike este un startup offline care se ocupă cu producerea de suporturi din lemn pentru biciclete, lucrate manual. Acestea pot fi folosite și pentru depozitare.

George și Andreea

George a absolvit Facultatea de marketing și vânzări în Danemarca, iar Andreea este studentă în anul cinci la Arhitectură. Împreună, ei au avut o idee de afacere pe care au reușit să o pună în practică accesând programul de fonduri europene pentru tineri antreprenori.

”Ideea a fost a amândurora. A fost o necesitate. Când locuiam în București aveam nevoie de un spațiu pentru biciclete”, ne spune Andreea. ”Noi suntem împreună, pot spune că formăm o echipă și în business și în viața personală. Când locuiam în București, la noi în apartament aveam două biciclete și ne împiedicam mereu de ele. Era foarte incomod să le rezemăm de perete. Ne loveam de ele, cădeau, pur și simplu ocupau foarte mult spațiu. Într-o zi ne-a sunat o prietenă să ne spună despre programul acesta de fonduri europene pentru tineri antreprenori. Zis și făcut. L-am accesat și ne-am pus afacerea pe roate. Ideea era deja acolo, acum aveam și banii. Investiția personală a fost mică, de 5%”.

Bun gust, simț practic

George este un militant al bunului gust și ne explică că piața trebuie formată, educată. Vrea să spună la revedere cârligelor de fier din boxa blocului, și metodei populare de a-ți lega bicicleta de gard: ”Noi avem un produs nou, Triple Fit, care nu mai există pe piață. Noi trebuie să formăm piața. Necesitatea e acolo, însă există puține soluții de bun gust. Sunt cârlige de fier, inestetice. Noi oferim o soluție elegantă, care dă bine în casa omului. Până acum am investit în total ceva mai bine de 30.000 de euro. Nu avem magazin fizic, comercializăm doar pe site. Cu fondurile obținute am înființat un atelier de tâmplărie”.

Suporturile au prețuri care încep de la 400 de lei și ajung la 550 de lei

Despre versatilitatea suportului ne-a vorbit Andreea, care ne asigură că, indiferent de tipul sau modelul bicicletei, Triple Fit, produsul Hold My Bike, e o soluție bună: ”E primul produs de pe piața existentă de suporturi, capabil să se adapteze oricărei biciclete, oricărui cadru. Asigură modalități de prindere și de fixare infinite, după cum vrea utilizatorul”.

Provocarea e în România, nu în Olanda

”De când am avut ideea, ne-am gândit să ne extindem pe piețele externe din Olanda sau Danemarca, acolo unde cererea ar fi foarte mare. Pentru noi e o provocare să educăm românii în spiritul frumosului. Eu îmi dau seama că în Olanda din secunda doi am începe să vindem. Însă nu vrem să facem asta încă. Vrem să ne impunem la nivel local. Aici e provocarea. Unii vor spune că suntem tâmpiți (râde), însă nouă ne place aici, la noi acasă”, a adăugat George.

Atelierul de tâmplărie este echipat complet și poate fi folosit pentru a crea orice se face din lemn, de la mobilă, la bărci: ”Aproape tot ce folosim în producție e românesc. În afară de lemnul exotic. Pentru a fabrica suporturile, am înființat atelierul de tâmplărie și am angajat un om de specialitate. Aveam nevoie de experiența sa în domeniul prelucrării lemnului. În acel atelier putem produce orice, de la mobilă până la bărci”.

Vrem să ne impunem la nivel local. Aici e provocarea. Unii vor spune că suntem tâmpiți, însă nouă ne place aici, la noi acasă

Andreea ne spune că suporturile produse sunt universale, însă dacă clientul are o anume preferință, se poate pune în practică oricând: ”Momentan avem trei creații proprii, iar targetul pentru 2016 este să mai producem cel puțin două alte modele. Odată cu fiecare suport creat întâmpinăm tot felul de probleme. Poate unul se potrivește bicicletelor cu ghidon drept, poate altul nu e suficient de mare încât să susțină cadrul.

”Noi le facem universale, în așa fel încât să se potrivească oricărui model de bicicletă. Am lansat produsele de o lună. Am fost prezenți și la salonul bicicletelor, atunci am dat drumul și la site. Vrem să ajungen să existăm pe această piață, să educăm lumea să cumpere suporturi de bicicletă lucrate manual. Am găsit colaborări în diferite mari orașe din țară, lucrurile merg spre bine”, a adăugat George.

George spune că a cochetat mult timp cu ideea de a căuta investiție din exterior, însă și-a dat seama că nu vrea așa ceva: ”M-am gândit foarte mult la ideea de a avea un investitor. Însă am ajuns la concluzia că nu vreau așa ceva. Nu vreau să cedez nici măcar o parte mică din afacerea noastră, la care am muncit amândoi atât de mult. Putem spune totuși că avem un investitor, pe fratele meu (râde), care a fost acolo de la început și ne-a ajutat cu tot ce a putut”.

Momentan avem trei creații proprii, iar targetul pentru 2016 este să mai producem cel puțin două alte modele

Tinerii ne-au povestit despre cum s-au cunoscut, și despre ce greutăți întâmpină un cuplu atunci când relația peronală se extinde și la serviciu: ”Noi am fost într-o asociație studențească, așa ne-am cunoscut. Asta ne-a ajutat în relația noastră și în modul în care colaborăm la serviciu, deoarece am stabilit niște reguli de bază. Ce se întâmplă la birou rămâne la birou. Certurile și disputele nu au ce căuta acasă. Suntem la fel de dedicați amandoi și muncim pentru un vis comun. Relația noastră funcționează de la sine. Împărțim și grijile și bucuriile. Chiar dacă lumea ar spune că e greu să ai o relație care să se întindă și în viața profesională, noi suntem de părere că acest fapt ne-a unit și mai mult”.

Suporturile au prețuri care încep de la 400 de lei și ajung la 550 de lei.

Versatilitate, comunicare totală cu clientul

Andreea se ocupă de design-ul suporturilor, iar targetul ei este segmentul de bicicliști cu simțul estetic și practic dezvoltat: ”Noi ne adresăm pasionaților, care vor ca bicicleta lor să fie în siguranță, cei pentru care această modalitate de deplasare e un stil de viață. Din punct de vedere estetic e foarte frumos. Vrem să încurajăm omul să ne spună ce vrea exact”.

”Putem face orice. Ne adaptăm la orice condiție. Putem produce și imprimeuri pentru suporturi, chiar pictate manual. Poate ai o cameră mică și vrei să depozitezi trei biciclete în ea. Nici unul dintre suporturile noastre nu poate să facă asta la ora actuală, însă putem crea unul special pentru nevoia ta. Oferim clientului o soluție adaptată strict pe nevoia lui”, a completat George.

Ceea ce ne deosebește pe noi de restul e atenția la detalii. Nu vrem să lăsăm șuruburile la vedere

Cei doi tineri spun la unison că ceea ce îi diferențiază pe ei de restul producătorilor este meticulozitatea cu care crează suporturile, și modul în care arată: ”Ceea ce ne deosebește pe noi de restul e atenția la detalii. Nu vrem să lăsăm șuruburile la vedere. Folosim sisteme de îmbinare care ascund toate aceste elemente, fără a afecta calitatea produsului. Toate detaliile sunt importante. Dacă facem ceva ce nu ne place, începem din nou. Data următoare nu mai repetăm greșeala. Am primit foarte mult feedback din partea iubitorilor de biciclete, vrem să creăm suporturi care să fie pe placul lor”.

Suporturile de biciclete pot fi achiziționate de aici.



Citeste si