Aparențele contează: angajații aleg compania după cum arată birourile

În mediul de afaceri de astăzi, locul de muncă poate fi oriunde. Dar atunci când angajații lucrează într-un birou, felul în care spațiul de lucru este organizat este foarte important pentru aceștia, având în vedere că un sfert dintre angajați afirmă că le influențează decizia de a rămâne sau de a pleca dintr-o organizație.

Unu din patru potențiali angajați pun preț pe mediul de lucru, iar asta înseamnă că organizațiile de toate dimensiunile trebuie să se asigure că le oferă un mediu de lucru cât mai plăcut. Mai ales că piața forței de muncă este în criză.

Business-urile mici pot atrage talente printr-o simplă îmbunătățire a mediului de lucru, unul flexibil și confortabil, care să adauge valoare la oferta de muncă. Potrivit unui studiu realizat de Continental Office, spațiul de lucru trebuie să fie folosit ca un instrumente de recrutare și retenție a angajaților.

Într-un comunicat recent, CEO-ul Ira Sharfin explică felul în care mediul de lucru fizic influențează lucrătorii, inclusiv modul în care îi atrage. Ea spune că, „pentru a atrage cele mai bune talente, trebuie să le oferi un cadru de muncă flexibil și cu mai multe alegeri. Ceea ce este cu adevărat frapant este faptul că aproape un sfert dintre angajații de astăzi consideră că mediul de lucru fizic le influențează decizia de a rămâne sau de a pleca, ceea ce este costisitor pentru companii atât din punct de vedere financiar, cât și al talentului. Ca lideri, este important ca noi să fim disruptivi și să ne asumăm riscuri”. 

La studiu au participat 262 de angajați, din poziții de CEO, directori executivi, manageri și asociați. Potrivit rezultatelor, asociații își doresc să aibă tehnologia potrivită, comunicare mai bună, un mediu de lucru sănătos și spații flexibile. Acesta din urmă este un factor important, întrucât 87% spun că își doresc ateliere de lucru, săli de ședință, zone de socializare și recreere și altele.

De asemenea, 88% vor opțiuni care să le asigure intimitatea, 71% au afirmat că vor să poată alege unde să stea, iar 85% își doresc un mediu de lucru colaborativ și 82% - lucru atractiv. Atunci când au fost întrebați despre importanța spațiului de lucru pentru a fi mulțumiți la job, cei mai mulți i-au acordat 8 puncte din 10. Studiul integral poate fi urmărit aici.

Multe companii aleg pentru afacerile lor spațiile de coworking, iar un studiu recent arată că în Europa Centrală și de Estact sunt peste o mie de asemenea spații. În plus, cel mai mare coworking din Estul Europei va fi în Cluj-Napoca. Pe start-up. ro a apărut și povestea pe larg a unui hub românesc, Talent Garden Bucharest, locul de întâlnire al oamenilor de creație. Dacă aveți nevoie de inspirație, puteți să vă uitați la imaginile cu cel mai frumos birou de firmă din țară, deschis de Zitec.

 



Citeste si