Băncile europene au făcut primele tranzacții comerciale în blockchain

Un grup de bănci din Europa au realizat prima tranzacție financiară transfortalieră în blockchain prin intermediul platformei we.trade, dezvoltată în comun.

Potrivit unui anunț publicat pe we.trade, tranzacțiile au fost executate pe parcursul ultimelor 5 zile, între 10 companii, fiind facilitate de 4 bănci. Acestea au fost realizate folosind tehnologia blockchain. 

we.trade a fost construită pe platforma de blockchain a companiei IBM și cu ajutorul tehnologiei sale HyperLabger Fabric. we.trade a fost înființată de 9 bănci: Deutsche Bank, HSBC, KBC, Natixis, Nordea, Rabobank, Santander, Société Générale și UniCredit, într-un efort de a spori eficiența tranzacțiilor financiare transfrontaliere

Potrivit CoinDesk, Société Générale a declarat că motivul pentru care dezvoltarea rapidă a platformei we.trade se datorează faptului că se concentrează asupra tranzacțiilor între IMM-urile din Europa. „Pe măsură ce we.trade a trecut de la aplicațiile pilot la tranzacții transfrontaliere, a demonstrat puterea tehnologiei blockchain într-un cadru de companii”, a declarat Parm Sangha, de cla conducerea linie de blockchain a IBM în Europa.

În prezent, we.trade este disponibilă în 11 țări europene - Belgia, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Italia, Olanda, Norvegia, Spania, Suedia și Marea Britanie. Se așteaptă ca aceasta să se extindă în Europa, apoi și la nivel mondial, pe măsură ce alți partenerii bancari se alătură acțiunii.



Citeste si