Bursa elvețiană își lansează propria criptomonedă reglementată

SIX, compania care deține și operează bursa elvețiană, lansează o criptomonedă pe deplin reglementată și arată un interes instituțional continuu în acest domeniu, în ciuda scăderii prețurilor monedelor virtuale.

Noua monedă virtuală introdusă de compania SIX va fi supravegheată de către Banca Națională din Elveția și FINMA (Financial Market Supervisory Authority). Decizia de a lansa o criptomonedă a venit în ciuda faptului că valoarea monedelor virtuale s-a depreciat considerabil de la începutul anului. De la 20.000 de dolari la începutul anului, Bitcoin a ajuns să valoreze, joi, 6.600 de dolari.  

„Acesta este începutul unei noi ere pentru infrastructura pieței de capital”, a declarat Jos Dijsselhof, CEO al SIX. „Pentru noi, este extrem de clar faptul că ceea ce se întâmplă în spațiul ditigal va rămâne și va defini viiitorul industriei noastre”, a adăugat el.

Noua platformă a companiei SIX ar urma să se lanseze în prima jumătate din 2019, și va oferi „tranzacții end-to-end, acorduri și servicii de custodie pentru active digitale, cum ar fi Bitcoin și token-uri ICO”, scriu cei de la Business Insider.

Publicația mai menționează faptul că Bittrex, operatorul american de schimb de criptomonede, a ajuns la o înțelegere cu Invest.com pentru a construi o nouă platformă de tranzacționare cu cripto în cadrul Uniunii Europene. 



Citeste si