Ce greșeli trebuie să eviți, ca să atragi investitorii

Într-un peisaj aglomerat, cu mulți concurenți care se luptă pentru atenția și finanțarea din partea fondurilor de investiții cu capital de risc (VC), este esențial să ții cont de câteva aspecte dacă vrei să atragi atenția investitorilor.

Sunt câteva elemente de bază pe care orice VC le ia în considerare înainte de a decide dacă va investi sau nu într-un startup. Printre acestea se numără echipa fondatoare, oportunitatea pe piață și tehnologia implicată. Promod Haque, Senior Managing Partner, Norwest Venture Partners, spune că a văzut în mod constant greșeli comune, care de multe ori îi fac pe investitori să refuze startup-urile.

Într-un articol pe The Next Web, Haque vorbește și despre alte capcane frecvente pe care trebuie să le evitați, dacă vreți să găsiți finanțare ca startup.

În momentul în care un fond de investiții cu capital de risc decide să investească într-o companie, acesta aduce cu sine un spirit de coach. Așadar, dacă vreți să construiți o relație cu investitorii, este important să fiți deschiși spre îndrumare și feedback. Deși este important să vă țineți de strategie și modelul de business, nu uitați că un investitor poate veni cu o perspectivă nouă, iar voi, ca antreprenori, puteți beneficia de pe urma acestei expertize, care vă poate ajuta să accelerați creșterea și succesul startup-ului. .

Investitorii caută antreprenori care sunt deschiși spre a accepta critica constructivă și de a învăța din greșeli, pentru a-și îmbunătăți afacerea sau stilul de management.

Promod Haque spune că refuză startup-urile care vin cu o idee pe care a auzit-o înainte la alte câteva companii, cu unele excepții. El crede că, în această situație, este prea târziu să investești pentru că nu mai există avantajul noutății.

În schimb, investitorii caută startup-uri care ar fi primii jucători pe un segment de business, pentru că astfel vor ajunge pe piață mai rapid și cu un avantaj competitiv. De cele mai multe ori, sincronizarea este cel mai important element.

S-ar putea să vi se pară că a veni cu o idee nouă într-o industrie supraaglomerată este ca și cum ați căuta acul în carul cu fân. În loc să vă avântați cu capul înainte, pregătiți-vă de obstacolele inevitabile și fiți dispuși să învați. Dacă sunteți înarmați cu expertiză, flexibilitate și un avantaj sau o soluție unică, VC-urile vor vedea că startup-ul vostru este unul promițător și îl vor împinge spre succes.

 



Citeste si