Ce numește Elon Musk a fi „cel mai bun sfat” pentru afaceri

Elon Musk este un antreprenor foarte ocupat, împărțindu-și programul între a construi mașini electrice autonome, rachete spațiale pentru a popula planeta Marte, și a încerca să scoată adolescenți blocați în peșteri. În afară de faptul că mai doarme pe la birou, antreprenorul are și alte secrete care îl fac să fie atât de eficace.

Într-un interviu mai vechi, Elon Musk a vorbit despre ceea ce numea el „cel mai bun sfat de afaceri”

„Cred că este foarte important să ai o platformă pentru feedback, unde te gândești constant la ceea ce ai făcut și cum ai putea să o faci mai bine. Cred că acesta este cel mai bun sfat - întotdeauna să te gândești cum ai putea face lucrurile mai bine și să-ți analizezi propriile acțiuni”, spunea Elon Musk.

Asta face parte din etica de muncă a lui Musk și, probabil, ceea ce îl face un lider bun. Regula este valabilă chiar dacă feedback-ul nu este așa cum ai vrea să fie. Totuși, în cadrul unor echipe în care există încredere și o cultură pozitivă a lucrului, feedback-ul negativ și constructiv te va impune să înveți lucruri noi și să iei în considerare alte opțiuni, mai bune.

Feedback-ul este, fără îndoială, parte din procesul de creștere al fiecărui lider. Acesta este modul în care managerii câștigă oamenii de partea lor - fiind deschiși să-și împărtășească planurile de viitor, să comunice lucruri importante cu oamenii lor, să promoveze o cultură transparentă de a oferi și de a primi feedback cel puțin săptămânal.

 

 



Citeste si