Costurile ascunse ale problemelor de securitate s-au dublat în ultimii doi ani

IBM Security a anunțat rezultatele unui studiu global care examinează impactul financiar al unei breșe de date asupra companiilor. Costurile ascunse pe care le atrag încălcările securității datelor sunt complicat de gestionat.

Costurile ascunse ale unei încălcări ale securității datelor în companii au crescut cu 6,4% la nivel global în ultimul an, costul total mediu al unei încălcări majore fiind de 348 milioane de dolari, potrivit unui studiu realizat de IBM Security.

Numărul breșelor majore - cele care implică mai mult 1 milion de înregistrări pierdute - aproape s-au dublat în ultimii cinci ani. În 2017, au avut loc 16 astfel de încălcări majore. Datele compilate de IBM au arătat că breșele la un așa nivel înalt costă o afacere de la 40 de milioane de dolari până la 340 milioane de dolari. În peste 90 % dintre cazuri acestea sunt provocate de atacuri informatice, comparativ cu cele apărute în urma unei erori umane sau a sistemului.

Pe lângă costurile uriașe pe care trebuie să le suporte companiile în astfel de cazuri, se adaugă și impactul negativ asupra reputației și timpul investit pentru a intra în grațiile publicului. În același timp, existența unui echipe de răspuns la incidente sau folosirea unei platforme AI pentru securitatea informatică poate reduce costurile unui atac până la 8 - 14 dolari pe înregistrare.

Breșele din domeniul financiar s-au dovedit a fi cele mai costisitoare, cu o medie de 184 dolari pentru fiecare întregistrare furată, urmată de tehnologie, cu 171 dolari.

 

 

 

 



Citeste si