Cum să fii un manager bun: 7 sfaturi de care trebuie să ții cont

Să fii la conducerea unei afaceri poate fi senzațional, frustrant sau provocator, iar uneori toate într-o singură oră. Și chiar dacă nu poți evita astfel de momente, cel puțin poți învăța să le gestionezi mai bine. Și facem și o tabără de antreprenoriat unde înveți asta.

Dacă ești proprietarul sau administratorul unei afaceri mici, ești mereu ocupat să gestionezi toate activitățile. Evident, adesea, poți fi tentat să tai colțul pentru a face cât mai multe lucruri într-un program încărcat. Dar această strategie îți poate afecta eforturile de management. Partea bună este că te poți ajuta în sarcinile de zi cu zi dacă vei lua în considerare câteva aspecte esențiale de management, de care firma ta va beneficia în mod direct.

Dar înainte să venim cu sfaturi te invităm să te înscrii la Startup Your Life, o tabără intensivă de patru zile în care înveți noțiuni de antreprenoriat, leadership și lucrezi în echipă. Aici vei învăța noțiunile juridice esențiale, promovare online și offline, management. În plus, faci networking, te distrezi și creezi potențiale afaceri.  

Până atunci, iată câteva sfaturi de leadership. Între 17 și 20 mai vei învăța și despre management de la Valentin Maior, fondator al Romanian IT, o comunitate de specialiști români din toată lumea. 

Deleagă eficient 

Cheia succesului în leadership este de a învăța să delegi în mod eficient atât responsabilitatea pentru îndeplinirea sarcinilor, cât și autoritatea necesară pentru a face lucrurile. Mulți șefi simt că trebuie să controleze fiecare pas pe care îl fac angajații lor. Dar micromanagementul este o rețetă pentru eșec. În momentul în care delegi sarcinile, îți ajuți angajații să îndeplinească mai multe sarcini și să își dezvolte încrederea și abilitățile de leadership.

Stabilește obiective

Fiecare angajat are nevoie de obiective spre care să tindă. Acestea se asigură că ei lucrează în direcția obiectivelor generale ale organizației. Așadar, stabilește obiective specifice și măsurabile, apoi monitorizează în mod regulat progresul angajaților în direcția realizării acestora, dar fără să ajungi în extrema de micromanagement, menționată anterior.

Comunică

Mult prea puțini șefi comunică bine. Antreprenorii și administratorii de afaceri au un program foarte încărcat, de aceea le este greu, adesea, să-și țină angajații la curent cu ultimele noutăți din firmă. Cu toate acestea, trebuie să depui toate eforturile pentru a le oferi angajaților informațiile necesare, dacă vrei să-și îndeplinească sarcinile rapid și eficient.

Dacă vrei să înveți cum să faci toate aceste lucruri și altele în plus, să știi că am anunțat înscrierile deschise la tabăra de antreprenoriat Startup Your Life. 

Fă-ți timp pentru angajați

Mai presus de toate, leadership-ul este un job despre oameni. Atunci când un angajat are nevoie să vorbească cu tine, indiferent de motiv, asigură-te că îți faci timp pentru asta. Lasă munca deoparte, pune telefonul jos și concentrează-te pe omul care stă în fața ta. Dacă vrei să ai angajați loiali și motivați, trebuie să te asiguri că investești timp în ei și să le arăți că îți pasă de nevoile lor, nu doar de veniturile companiei.  

Recunoaște meritele

Tot la capitolul loialitate se încadrează și nevoile angajaților de a le fi recunoscute meritele de către șefii lor. Din păcate, puțini manageri fac gesturi prin recunosc și recompensează angajații pentru o muncă bine făcută. Și înainte să spui că nu îți permiți să răsplătești angajații cu beneficii extrasalariare, află că sunt multe alte lucruri de oferit care costă puțin sau chiar sunt gratuite și ușor de implementat. Despre acestea puteți citi într-un alt articol de pe start-up.ro, în care vă spuneam cum arată jobul ideal pentru generația millennials.

Gândește-te la soluții durabile

Oricât de complicată este problema, există întotdeauna o soluție rapidă, iar liderii sunt cei mai fericiți atunci când le găsesc. Dar, în avântul de a repara lucrurile rapid și de a trece mai departe, adesea uităm de soluțiile durabile, care să fie eficiente și pe termen lung. Deși orice victorie este satisfăcătoare, trebuie să te asiguri că ai rezolvat și cauza problemei, nu doar tratezi simptomele.

Nu lua lucrurile prea în serios

Fără îndoială, să conduci o companie este o chestie serioasă. Produsele și serviciile trebuie vândute și livrate, iar banii trebuie să aibă un flux sănătos. Deși acestea sunt responsabilități extrem de importante, liderii de succes pot face din organizațiile lor un loc de muncă distractiv. În loc să ai angajați care invocă orice motive medicale pentru a-și lua liber, pentru a ajunge la muncă târziu sau a pleca mai devreme, companiile funcționează mai bine atunci când există o forță de muncă mai loială și mai energică.

Așa cum spuneam la început, dacă vrei să faci lucrurile într-un mod cât mai distractiv, poți începe cu o tabără de antreprenoriat, unde ai ocazia să faci networking și să te distrezi, în timp ce înveți de la traineri de top despre cum să fii un manager mai bun. Asigură-ți acum un loc în tabăra de antreprenoriat Startup Your Life. 

 






Citeste si