Dacă ești antreprenor, trebuie să vezi aceste 5 documentare

Ca antreprenor, cu siguranță ești în căutarea unor noi modalități pentru a-ți crește afacerea. Și ce metodă poate fi mai potrivită decât să urmărești niște documentare cu cei mai succes antreprenori din ultimele decenii.

Am selectat pentru tine câteva documentare cu antreprenori de succes, pe care le poți urmări chiar aici și în care poți să-i asculți vorbind despre parcursul lor în antreprenoriat, cum au trecut peste obstacole și au revoluționat lumea prin munca lor.

The Startup Kids

Startup Kids este un documentar despre tinerii antreprenorii digitali din S.U.A. și Europa. Producătorii au intervievat o serie de tineri antreprenori digitali, precum și business angels și investitori VC. Filmul prezintă interviuri cu fondatorii Vimeo, Soundcloud, Kiip, InDinero, Dropbox, Foodspotting și mulți alții care vorbesc despre cum și-au început compania și viața de antreprenor. Deși titlul vorbește despre copii, în cele 55 de minute veți vedea că aceștia sunt departe de a fi niște copii prin abordarea și dedicarea lor, poate chiar obsesia pentru tot ce este digital.

Jeff Bezos Revealed: Game Changers

Acum câțiva ani, Bloomberg a publicat o serie de documentare despre cei mai influenți antreprenori din ultimele decenii, printre aceștia fiind și Jeff Bezos, fondator și CEO al Amazon. Din material vedem cum a transformat business-ul de retail online și a supraviețuit crizei din 2008. În ultimul an, Bezos a ajuns de câteva în fruntea clasamentului celor mai bogați oameni din lume, atunci când au crescut acțiunile companiei Amazon.

Elon Musk

Elon Musk este antreprenorul care este atât de ocupat, încât nu are timp să meargă acasă și să facă duș, așa că doarme pe podeaua fabricii, după cum s-a tot relatat în ultimele zile în presă. El este fondator și CEO al companiilor PayPal, SpaceX, Tesla, Neuralink și fondator The Boring Company. Musk este cel care a construit mașina electrică autonomă, a finanțat construirea celei mai mari baterii de energie solară din lume și este pe cale să colonizeze planeta Marte. Și are doar 46 de ani.

Bill Gates

Documentarul încearcă să surprindă povestea tânărului care a schimbat lumea. Misiunea lui îndrăzneață de a pune un computer pe fiecare birou și în fiecare casă este acum aproape de o descriere a vieții moderne. Pe măsură ce își construia compania care valorează acum miliarde de dolari, Bill Gates a devenit el însuși cel mai bogat om din lume. Documentarul "Bill Gates: How a Geek Changed the World" este profilul unei legende vii, care suprinde persoana, omul de afaceri și filantropul prin interviuri exclusive cu Gates prietenii, colegii și rivalii săi celebri.

 Warren Buffett

Warren Buffett este unul dintre cei mai de succes investitori din toate timpurile. Conduce Berkshire Hathaway, care deține în portofoliu mai mult de 60 de companii, inclusiv Geico, Duracell și lanțul de restaurante Dairy Queen. Fiul unui congresman din S.U.A., a cumpărat primele acțiuni la vârsta de 11 ani și a depus primul impozit la 13 ani. S-a angajat să își doneze mai mult de 99% din averea sa în scopuri caritabile. Până acum, a dat aproape 32 de miliarde de dolari. Documentarul include interviuri cu Buffett, Bill Gates, partenerul său Berkshire Hathaway, fiica lui Susie Buffett și biografii lui, printre mulți alții.

 



Citeste si