Filme inspirate din fapte reale care te învață cum să fii antreprenor

Avem o listă de filme pentru binging inspirate din fapte reale, pe care să le urmărești în zilele tot mai răcoroase de toamnă și din care ai putea să te inspiri în cariera de antreprenor.

Poate părea contraproductiv să pierzi timpul făcând binging pe Netflix, dar am stabilit deja că antreprenorii trebuie să procrastinezeașa că venim cu câteva sugestii de filme inspirate din viața reală din care ai putea să te inspiri în cariera ta de antreprenor. Dacă ți se par o resursă utilă, poți să urmărești și câteva documentare cu cei mai succes antreprenori din ultimele decenii.

Becoming Warren Buffett

Antreprenorii știu cât de grea este partea de finanțare, iar în filmul "Becoming Warren Buffett" totul este despre bani și despre cum te poți inspira de la unul dintre cei mai de succes investitori din toate timpurile, Warren Buffett. Este un film despre viața lui și scoate în evidență faptul că antreprenorii trebuie să aibă încredere în ei, să nu renunțe niciodată, să învețe continuu, să facă decizii financiare bine calculate. Nu în ultimul rând, am putea spune că un antreprenor de succes trebuie să rămână modest, dacă am lua în considerare faptul că, deși valoarează vreo 85 de milioane de dolari, Warren Buffett încă își mai comandă micul dejun la restaurantele McDonald's drive thru.

The Founder

Chiar dacă celebrul lanț de restaurante fast-food McDonald's poartă numele fondatorilor, ideea care a revoluționat această industrie i-a aparținut antreprenorului și agentului de vânzări Ray Croc. Filmul urmărește viața acestuia și este probabil ca mulți antreprenori să se regăsească în povestea lui. După mai multe tentative eșuate de afaceri, el a văzut un gol într-o piață și l-a urmat cu insistență, până a devenit un succes național, apoi global.

 

The Defiant Ones

Este un documentar cu 4 episoade care detaliză parcursul personal și profesional al lui Jimmy Iovine și Dr. Dre. Flmul relatează despre cum cei doi au creat Beats, companie de produse audio, precum și despre parteneriatul lor cu Apple. "The Defiant Ones" îți permite să arunci un ochi la suișurile și coborâșurile pe care le-au avut doi dintre cei mai influenți oameni din industria muzicală, dar în același timp oferă lecții de antreprenoriat și marketing. 

The Pursuit of Happyness

Probabil că acesta este unul dintre titlurile care nu au nevoie de o descriere detalită, iar în același timp oferă lecții din mai multe puncte de vedere, inclusiv despre antreprenoriat. Știm că orice parcurs în afaceri are și bune și rele, iar filmul "The Pursuit of Happyness" este o lecție bună pentru momentele mai grele. Deși este pus la pământ de familie și prieteni, protagonistul Chris Gardner, jucat de Will Smith, continuă lupta, această perseverență fiind și una dintre calitățile pe care trebuie să le aibă un antreprenor. Nu trebuie să renunțe la primul obstacol sau atunci când lucrurile par imposibile de îndeplinit.

Lord of War

Lord of War urmărește experiența antreprenorială a lui Yuri Orlov, jucat de Nicolas Cage, care găsește o nișă pe piață ce explodează într-o industrie de miliarde de dolari. Unul dintre motivele pentru care startup-urile și antreprenorii eșuează este lipsa unei piețe produsul sau serviciul lor. Lord of War este o lecție violentă, dar valoroasă în ceea ce privește identificarea unei piețe majore, aprovizionarea cu produse pentru acea nișă, vânzări și chiar logistică.

Erin Brockovich

"Erin Brockovich" unul dintre acele filme inspirate din fapte reale, care poate împuternici femeile antreprenor să se implice în afaceri în pofida șanselor, discriminării de gen și educației părtinitoare. Filmul o are în rol principal pe Julia Roberts, care o joacă pe Erin Brockovich, și arată cum ea a contribuit la câștigarea celui mai mare proces de acțiune directă din istorie.

Totuși, acest film este un bun studiu de caz cu lecții de business pentru toți antreprenorii, femei și bărbați deopotrivă. El te poate inspira să rămâi pe poziție în pofida dificultăților și a șanselor potrivnice. De asemenea, filmul demonstrează cât de importante sunt responsabilitatea socială și practicile durabile în afaceri.



Citeste si