Francezii au de investit 15 milioane de euro în startup-uri din Europa

The Family, o organizație din Paris care sprijină antreprenorii prin educație financiară și investiții, a primit o finanțare de 15 milioane de euro, bani pe care și-a propus să-i folosească pentru a ajuta startup-urile din Europa.

The Family este o organizație care sprijină antreprenorii prin educație financiară și investiții, dar „nu este un incubator, nici un fond VC sau un accelerator”, după cum afirmă pe pagina lor, ci mai degrabă o platformă care unește antreprenori din Europa. Aceasta a primit o finanțare de 15 milioane de euro din partea LGT Capital Partners, alături de HummingBird Venture, Project A, eVentures și alți investitori, scrie TechCrunch.

În ultimii ani, a fost organizat câte un batch în fiecare trimestru, la care participau în jur de 20 de companii. The Family ajută startup-urile pe partea de finanțare, produs, recrutare și multe alte nevoi. Totuși, pentru a beneficia de tot sistemul de suport, startup-urile trebuie să fie dispuse să ofere 5% din acțiunile companiei.  

Antreprenorii care intră în program beneficiază de oferte exclusive în valoare de 500.000 de euro, care presupun parteneriate cu Amazon, IBM, Facebook, Paypal și Github, acces la o rețea de antreprenori și lideri în industrie, precum și investitori, printre alte beneficii.

Programul se desfășoară în trei orașe: la Paris, echipa se concentrează pe produs și inginerie, la Londra sunt ajutați să adune investiții, iar la Berlin lucrează pe partea de operațiuni și execuție. Printre startup-urile care au trecut prin programul de accelerare se numără Nestor, despre care am scris și noi, AgricoolAlgoliaClustreeCometDoctrineFretlinkHeetchPayfitSideStanley RoboticsTrusk și altele.

Foto credit: peshkova / Deposit Photos

 



Citeste si