Aplicația prin care ieșenii își spun ”ofurile” la Primărie

Primăria Iași a pus la dispoziția locuitorilor o aplicație mobilă prin intermediul căreia pot înainta sesizări municipalităţii.

Aplicația ”Iaşi Report“ oferă ieșenilor posibilitatea de a face sesizări cu privire la probleme de funcționare a orașului, potrivit Ziarul de Iași. Aceasta poate fi descărcată din Google Play Store.

Cei interesaţi pot adăuga inclusiv o fotografie la sesizarea pe care o formulează, urmând ca reprezentanţii municipalităţii să le dea şi un răspuns.

Aplicația ”Iaşi Report“ a fost realizată de o firmă din Oradea și a fost cumpărată împreună cu o aplicație turistică, "Iasi City App”. Acestea au costat, în total, 20.000 de lei. Deși a fost finalizată şi achitată cu aproape doi ani în urmă, aplicația a devenit disponibilă publicului abia de curând. Din acest motiv, deocamdată există doar două sesizări publice.

Soluția implementată de către autoritățile ieșene este una lăudabilă, dar trebuie de menționat că nu este singura de acest gen. În 2016, vă povesteam despre Civic Alert, o aplicație mobilă care funcționa la nivel național. La câteva luni după lansare erau deja create zeci de mii de alerte în țară. Echipa care a creat aplicația spunea că procesul este îngreunat de faptul că multe primării nici măcar nu sunt conectate la internet.

Cetățenii folosesc aplicația Civic Alert pentru a face sesizări cu privire la diverse probleme din localitatea lor: parcări abuzive, gropi, vehicule abandonate, semafoare defecte sau lipsa unor semne de circulație. 



Citeste si