Învață să investești în tine, dacă vrei să devii antreprenor de succes

Dacă ai un spirit antreprenorial, este foarte probabil să îți dorești să devii propriul șef. Dar, înainte de toate, să vorbim despre cum trebuie să te pregătești pentru un succes pe termen lung, pentru că, dincolo de spirit, trebuie să ai și câteva abilități antreprenoriale.

Nu spune nimeni că va fi ușor să devii antreprenor, dar va fi al naibii de plăcut să știi că ai reușit. Iar aceste sugestii te pot ajuta la succes.

Fii hotărât. Statisticile spun că cele mai multe afaceri mici eșuează în primii cinci ani de activitate. Deși cifrele nu sunt încurajatoare, te poți numără printre excepții dacă știi ce vrei să dobândești. Atunci când pornesc o afacere, cei mai mulți antreprenori sunt foarte entuziasmați, dar li se taie apetitul încă de la primele obstacole. O persoană hotărâtă își va menține cursul indiferent de provocări. Mai mult decât despre noroc, business-ul este despre determinare.

Fii disciplinat. Atunci când lucrezi pentru alții, ei sunt cei care te motivează să îți faci treaba. Când te apuci de antreprenoriat, totul se reduce la autodisciplină, care te ajută să îți construiești o atitudine pozitivă față de timp și managementul personal. Ești pregătit să fii propriul tău șef numai după ce ți-ai dezvoltat calități de autodisciplină.  

Fii expert. Se întâmplă adesea că ai o idee bună, dar nu găsești persoanele potrivite care să ți-o valideze, fie pentru că este una atipică, fie pentru că încă nu ți-ai format o comunitate de experți în jurul tău. Așadat, ai nevoie să te bazezi pe propriile cunoștințe și să înveți pe măsură ce îți crești afacerea. Dacă vrei să devii tu expertul în companie, ai nevoie să investești în propria dezvoltare, ceea ce se va dovedi a fi o investiție cu rentabilitate pe termen lung.

Dacă vrei să înveți din experiența altor antreprenori de top, înscrie-te la Startup Your Life,tabăra de antreprenoriat pe care start-up.ro o organizează pentru cei la început de drum sau care vor să fie mai buni în administrarea afacerii lor. 

Fii ferm în decizii. Atunci când intri în antreprenoriat, nu mai ai pe cine să arunci vina atunci când lucrurile merg prost, pentru că tu ești și șeful, și angajatul. Să fii concis și oportun este una dintre primele decizii pe care trebuie să le iei ca antreprenor. Noi suntem suma deciziilor noastre, la fel este și succesul. Un lider adevărat și un șef bun este capabil să fie singur pe propriile picioare, are curajul de a lua decizii dure și înțelege că succesul nu este un rezultat al circumstanțelor, ci al deciziilor lui.

Construiește-ți o rețea de oameni. După cum spuneam, este probabil să nu ai în jurul tău o rețea de oameni atunci când pornești o afacere, dar este important să o construiești pe măsură ce înaintezi în business. Profită de orice eveniment și oportunitate să te conectezi cu cât mai mulți experți din industria ta. Nu știi niciodată când poți găsi un partener, investitori sau un mentor.

Asigură-ți o securitate financiară. Ideile mărețe sunt importante, dar pentru a le pune în practică trebuie să ai o siguranță financiară. Un buget solid va face diferanța între a porni o afacere și a rămâne în afaceri. Există câteva aspecte pe care trebuie să le iei în considerare ca să gestionezi corect banii unui business mic, iar despre asta poți citi într-un articol apărut pe start-up.ro. Ceea ce trebuie să reții este că dacă nu vei fi realist cu privire la nevoile și posibilitățile financiare, nu vei avea nici o șansă reală de a reuși.

Bonus: Cinci lucruri pe care le înveți la tabăra de antreprenoriat Startup Your Life. Biletul îl iei de aici și locurile sunt limitate pentru că vrem să oferim o experiență personalizată fiecărui participant.

 



Citeste si