Investitorii europeni folosesc AI pentru a găsi startup-uri de finanțat. Fond de 53 mil. euro

O firmă de capital de risc (VC) din Londra folosește inteligența artificială pentru a găsi startup-uri promițătoare din Europa pe care să le finanțeze, după ce a încheiat cea mai mare rundă de investiții a sa de până acum.

InReach Ventures, fondul VC din Londra, a încheiat o nouă rundă de investiții de 53 de milioane de euro și urmează să finanțeze mai multe startup-uri din Europa. Firma folosește inteligența artificială pentru a identifica startup-urile cu un viitor promițător. 

Potrivit Reuters, firma VC și-a dezvoltat propria tehnologie AI timp de trei ani pentru a descoperi, evalua și sprijini investițiile sale în companii. Roberto Bonanzinga, cofondator al firmei, spune că InReach Ventures analizează și evaluează date cu ajutorul inteligenței artificiale, navigând pe blog-uri și alte surse similare, pentru a identifica startup-urile early-stage care sunt în căutarea primei runde de finanțare. 

Bonanzinga consideră că investitorii VC din Europa au nevoie de „o nouă abordare care să fie diferită și adaptată pentru a face față acestei fragmentări geografice și realității economice”, iar singura soluție văzută de ei este cu ajutorul instrumentelor de software, bazate pe AI. 

InReach a fost lansat în 2015 și a finanțat, până în prezent, opt startup-uri din Europa. Principalele domenii de interes sunt consumer internet, software-as-a-service și marketplace-uri.

 



Citeste si