Prima facultate de antreprenoriat din România oferă burse în valoare de peste 270.000 de euro

The Entrepreneurship Academy (EA), singura facultate de antreprenoriat din Sud-Estul Europei în care înveți de la antreprenori a fost lansată azi, într-o conferință de presă în noul său spațiu de pe Dacia 99.

Deschiderea oficială a „facultății de realitate” a fost făcută în prezența Board-ului The Entrepreneurship Academy și susținută de o comunitate formată din companii și antreprenori români. Cu ajutorul acestora, facultatea beneficiază de un fond de burse de peste 270.000 EURO timp de patru ani pentru primii săi studenți.

Deschisă în parteneriat cu Team Academy din Olanda, una dintre cele mai importante școli internaționale de antreprenoriat, The Entrepreneurship Academy aduce în România un nou model educațional universitar implementat cu succes și în Finlanda, Franța, Germania, Marea Britanie, Spania, Ungaria, Argentina și Peru, cu rezultate extraordinare: 91% dintre absolvenții acestui model educațional au un loc de muncă în primele șase luni după absolvire, iar 47% au un business sustenabil la 2 ani după absolvire. 

”Modelul educațional se adresează absolvenților de liceu care vor să învețe la facultate nu doar teorie, ci și cum să-și folosească cunoștințele în mod practic, în dezvoltarea propriei companii. Ne propunem să creștem în studenții noștri autonomia, curajul și responsabilitatea, ingredientele esențiale ale spiritului și succesului antreprenorial”, a spus Cosmin Alexandru, Decan al The Entrepreneurship Academy.

Prezent la deschiderea oficială a facultății, Peer Stoop, Chief Learning Officer la Team Academy Olanda, a menționat că „a fi antreprenor e o profesie care se învață, dar nu într-o sală de clasă, ci prin practică. Și pentru că am descoperit că avem aceleași valori cu The Entrepreneurship Academy, am considerat firesc să ne unim forțele și să aducem împreună în România un model educațional de succes.”

Companii și antreprenori din România oferă burse substanțiale timp de patru ani

Până acum, fondul de burse a atins valoarea de peste 270.000  euro/4 ani, cuantumul fiecărei burse variind între 1.500, 3.000 și 5.000 de euro. Pe lângă susținerea activității, ING, partener fondator al The Entrepreneurship Academy, a pus la dispoziție primul fond de burse EA, oferind 10 burse antreprenoriale /4 ani, în valoare de 60.000 euro.

”Romania are un potențial imens de a inova și de a crea antreprenori valoroși. Prin bursele ING vrem să oferim studenților șansa nu doar de a studia și de a-și crea propriul startup, ci și de a eșua. Pentru un antreprenor, eșecul este esențial în dezvoltarea sa. Susținem cu mândrie astfel de oportunități de învățare, ca Entrepreneurship Academy”, a menționat Michal Szczurek, CEO ING.

În plus, NN oferă 5 burse de solidaritate în valoare de 100.000 euro/4 ani. „Investim cu încredere într-o generație de tineri viitori antreprenori care, cu certitudine, e privilegiată că are acces la un model educațional care accelerează pregătirea lor pentru contactul cu lumea reală a business-ului. Și ce merită să știe această generație e că măsura succesului viitor e întotdeauna dată de modul în care ne raportăm la privilegii”, a spus Marius Popescu, CEO NN.

”Noi, NN, am ales să ne raportăm la privilegiul de a fi prezenți într-o piață cu potențial crescut de ascensiune prin a le pune la dispoziție studenților resurse care să-i ajute să genereze la rândul lor oportunități pentru cei din jur”, a adăugat acesta.

De asemenea, antreprenorii care susțin cu burse și mentorat primii 17 studenți deja admiși sunt: Radu Atanasiu (Maastrich School of Management), Adrian Țuluca (Managing Director la Propaganda), Felix Tătaru (Președinte GMP Group), Felix Pătrășcanu (fondator Fan Courier), Mihai Marcu (Președinte MedLife), Adrian Florea (Managing Director Trend Consult Group), CEO Club, B-Team.

Admiterea pentru anul universitar 2016/2017 este deschisă pe website-ul oficial până la mijlocul lunii august și constă într-o aplicație on-line și o zi intensă de lucru pe un brief al unei companii reale, în echipe, cu un team coach, după modelul de învățare de zi cu zi din facultate.

Anual, studenții vor avea parte de călătorii de studiu în Amsterdam, în Silicon Valley și în Brazilia sau China. De asemenea, ei își vor pregăti și susține lucrarea de licență în Amsterdam, Olanda. La finalul facultății, vor avea propria lor companie deja înființată și un set de abilități ce pot fi dezvoltate doar în afara sălilor de curs clasice: atitudine antreprenorială, responsabilitate și capacitatea de a-și transforma ideile în realitate.

Taxa de școlarizare pentru studenții care-și vor începe studiile în luna septembrie 2016 este 6.500 EUR / an, timp de 4 ani.



Citeste si