Câștigător Startup Avalanche, o platformă pentru pacienții din studii clinice

Astăzi a avut loc Startup Avalanche, un eveniment dedicat companiilor mici din zona tehnologiei, desfășurat în cadrul Techsylvania.

Startup Avalanche, competiția de startup-uri de la Techsylvania, unul dintre cele mai influente evenimente de tehnologie și inovație în industria IT din Europa de Est, și-a desemnat câștigătorul premiului de 100.000 de euro.

Startup-ul care a câștigat Startup Avalanche este Patch AI, un startup din Italia care a dezvoltat o platformă conversațională pentru pacienții înscriși în studii clinice. Platforma include o aplicație mobilă pentru pacienți și un panel de control pentru medici și sponsori. 

Din România au ajuns în finală două startup-uri. Primul care a prezentat este Docbook, care a dezvoltat o aplicație prin care îți poți face programări online la medic. Aplicația este gratuită pentru pacienți. 

Al doilea startup românesc care a ajuns în finala competiției de pitching este Maillon, o platformă B2B2C care oferă o soluție SaaS pentru retaileri și creditori. Aceasta funcționează ca un Marketplace Point-of-Sale (M-POS) care permite consumatorilor să aleagă soluția financiară dorită, atât în magazin, cât și online. 

 

Eyezilla este un startup lansat de fondatori din Rusia și Slovenia, având sediul în Marea Britanie. Startup-ul este specializat tehnologii de computer vision pe baza inteligenței artificiale pentru a rezolva probleme de business. 

 

Din Elveția a fost Aeler, un fel de „Tesla a containerelor”, cum a fost numit în cadrul evenimentului. Este vorba despre o companie bazată pe inteligența artificială care dezvoltă tehnologii pentru automatizare în logistica transportului de tranzit. Se concentrează pe colectarea de date pentru analiză de predicție și prescripție pentru lanțul de aprovizionare end-to-end. 

Poligy este un startup german are module solare cu tehnologie Bipolymere brevetată, care generează energie electrică și căldură și au un sistem integrat de stocare a energiei. Procesul lor de producție are nevoie doar de o cantitate mică de energie electrică. În plus, reciclarea polimerilor este mai simplă și ecologică, deoarece nu sunt prelucrare materiale periculoase. Produsele oferă clienților energie verde și căldură pentru casă pe tot parcursul anului.

Betmarkets este un startup din Portugalia care a lansat o platformă web ce permite oricui să investească în pariuri sportive prin intermediul unor experți.

 



Citeste si