De la geeks la programatori care rezolvă probleme de business cu soluții informatice

Radu Jinga, participant la cea mai recentă ediție a taberei de antreprenoriat Startup Your Life, are o firmă de dezvoltare software și, alături de o echipă formată din alți tineri IT-iști, încearcă să rezolve problemele de business ale clienților dezvoltându-le soluții informatice.

Startup Your Story este o serie de articole prin care spunem poveștile participanților la edițiile anterioare ale taberei Startup Your Life. Este atât un fel de a le mulțumi, cât și o modalitate de a-ți arăta ție, viitor participant, cine ți-ar putea fi colegii și cum te influențează tabăra. Înscrie-te acum la tabăra Startup Your Life.

Radu Jinga a terminat Facultatea de Automatică și Calculatoare, asemenea colegilor cu care lucrează. Unii dintre ei au fost instructori la cursuri de rețelistică, traineri pentru programe educaționale pentru juniori sau au predat ca asistenți de laborator în facultate. „Eu am lucrat din facultate la proiecte mici și freelancing. Tot aici a început și pasiunea pentru antreprenoriat, pe care am cultivat-o cu prima încercare de startup în cadrul Innovation Labs”, ne povestește el. Odată cu încheierea prezentărilor finale din cadrul competiției, a intrat în cel de-al doilea startup în cadrul căruia a activat timp de un an și jumătate. „M-a atras multitudinea de responsabilități pe care trebuie să le ai într-o echipă aflată la început de drum și calitățile pe care un «cameleon» ajunge să le construiască”, mărturisește Radu.

Sunt de părere că zona de IT din România este suficient de matură încât să ne dorim nu doar să dezvoltăm software, dar să inovăm la noi în țară.

Business-ul pe care l-a fondat Radu, Jiratech, este o firmă de dezvoltare software. Echipa are două linii de activitate. Pe o parte, dezvoltă software custom pentru clienți și încearcă să acopere o zonă cât mai mare de servicii livrate, de la aplicații mobile până la site-uri de prezentare, fără a pierde din vedere standardul de calitate dorit. „Acest standard este pentru noi un element critic, recomandările fiind principalul motor de publicitate pe care îl folosim”.

Pe de altă parte, este inovarea în domeniul informatic. „Avem idei proprii pe care le implementăm și produse pe care vrem să le lansăm pe piață. Sunt de părere că zona de IT din România este suficient de matură încât să ne dorim nu doar să dezvoltăm software, dar să inovăm la noi în țară”, afirmă Radu.

Suntem cu toții pasionați de tehnologie și am făcut tranziția de la geeks la programatori care livrează rezultate.

În ceea ce privește dezvoltarea unui business în zona de IT, Radu spune că lucrurile se fac bine cu ajutorul oamenilor din echipă. „Suntem cu toții pasionați de tehnologie și am făcut tranziția de la geeks la programatori care livrează rezultate. Încercăm să rămânem în pas cu ultimele tehnologii (de exemplu, acum lucrăm cu React Native) pentru a putea oferi soluții actuale și eficiente”. În ciuda faptului că sunt încă tineri, preferă să utilizeze instrumente și tehnologii mature, care și-au dovedit deja performanța în producție.

Sunt prezenți în online, unde încearcă să fie din ce în ce mai vizibili, mai ales pe pagina Facebook Jiratech, „unde răspundem cu promptidudine, iar în scurt timp va fi disponibil și site-ul de prezentare”, ne spune Radu. În același timp, speră să devină vizibili și în offline, cu ajutorul recomandărilor venite din partea clienților mulțumiți.         

Acum sunt în curs de dezvoltare cu două aplicații in-house. Prima este o soluție pentru domeniul fintech, destinată firmelor de contabilitate. A doua, SnapSplit, „proiectul meu de suflet”, cum îi spune el, este o aplicație în domeniul HoReCa, pe care speră să o vadă curând în restaurante.

Tabăra Startup Your Life - cel mai mare boost de energie și de motivație 

 Așa cum spuneam la început, Radu Jinga a fost unul dintre participanții la cea mai recentă ediție a taberei de antreprenoriat Startup Your Life. În ceea ce privește experiența de acolo, Radu spune că a primit „cel mai mare boost de energie și de motivație de până acum”. Pentru el, a reprezentat un moment de cotitură, deoarece din acel moment a început să accelereze pe plan profesional. „Am găsit modele, oameni cu mindset-uri riguroase, buni profesioniști în domeniile lor și, mai ales, oameni de la care încă învăț. Cu unii participanți mă întâlnesc și după tabără și am un playlist cu prezentările speakerilor din tabără pe care le revăd cu drag și interes. Sunt convins că decizia de a participa la tabără a fost printre cele mai bune alegeri pe care le-am făcut pentru mine și pentru compania pe care vreau să o dezvolt”, conclude Radu.



Citeste si