Topul global cu tranzacții de bitcoin - pe ce loc este România?

România nu este recunoscută pentru gradul său înalt de adopție a digitalizării, fiind chiar pe ultimul locul în Uniunea Europeană, dar stă destul de bine la adopția de Bitcoin, potrivit unui raport global.

De când a fost lansat pe piață și până în prezent, Bitcoin a fost și rămâne un subiect atractiv pentru investitori, care continuă să facă tranzacții cu acesta. Dacă vă întrebați care sunt țările cu cel mai înalt grad de adopție al Bitcoin-ului, cei de la TotalCrypto.io au realizat un studiu în care au analizat volumul de tranzacții cu bitcoin în fiecare țară, scriu cei de la irishtechnews.ie. În total s-a tranzacțoinat bitcoin în valoare de 6,32 de miliarde dolari, pe platforma LocalBitcoins. 

Primele trei poziții în clasament sunt ocupate de Statele Unite (1,44 miliarde de dolari), Rusia (1,05 miliarde de dolari) și Marea Britanie (738 milioane de dolari). Lista este continuată de Venezuela, ceea ce ar putea să nu fie chiar o surpriză, având în vedere că valuta națională s-a depreciat recent cu 95%, iar prognozele arată că inflația va ajunge la 1.000.000% anul acesta, potrivit Business Insider. În această situație, cetățenii și-au îndreptat atenția spre criptomonede, acestea având o valoare mai stabilă și sunt mai simplu de tranzacționat. 

Această statistică este cu atât mai interesantă cu cât țări mai avansate din punct de vedere tehnologic și economic, inclusiv din Europa, au înregistrat volume mai mici de tranzacții cu bitcoin. Astfel, restul Europei a acumulat în total 286 de milioane de dolari, fiind pe locul 6, după China (622 de milioane de dolari). România s-a clasat pe locul 27, înregistrând un volum de 20 de milioane de dolari. Concluzia e că multe țări cu economii volatile se îndreaptă către criptomonede. Acolo unde monedele locale sunt slabe, oamenii speră la o investiție într-o criptomonedă ce-și va păstra valoarea sau chiar va crește. 

Alte țări europene incluse în clasament sunt Norvegia, Ucraina, Polonia, Danemarca, Cehia, Croația și Ungaria.

 Foto credit: nevarpp / depositphotos.com 

 

 

 



Citeste si